– Han er uerstattelig, og det vil være en stor fordel for Liverpool om han er ute

Serie A-ekspert sier til liverpool.no at Napoli er to forskjellige lag med og uten Victor Osimhen.

Store, sterke, hurtige og målfarlige Victor Osimhen er spissen Napoli baserer mye av sitt spill rundt, og han har blitt italienernes store stjerne etter overgangen fra Lille for to år siden.

Men mandag kom nyheten om at 23-åringen sliter med en skade etter helgens kamp og står i fare for å miste Champions League-åpningen mot Liverpool.

– Han er utvilsomt Napolis beste spiller og helt oppe blant de beste spissene i Serie A. Det vil være en stor svekkelse dersom han ikke spiller. Han er uerstattelig, og det vil være en stor fordel for Liverpool om han er ute, sier Trygve Røed, som drifter podcasten Støvelball om italiensk fotball og er programleder i fotball.tv, til liverpool.no. 

Osimhen ble linket til flere storklubber i sommer, men ble værende på den italienske kysten. Røed mener definitivt at spissen er klar for større oppgaver, men om nigerianeren blir klar til å vise seg frem mot Liverpool onsdag kveld er usikkert. 

OPPDATERT ONSDAG KLOKKEN 13.45: Italienske Pazza Di Fanta melder nå at Osimhen er i troppen til kveldens kamp, og det samme er Hirving Lozano. 

Mye har skjedd siden sist

Serie A-eksperten mener Liverpool må tåle et favorittstempel uansett om Osimhen spiller eller ei. Det mener han selv om Napoli er en motstander Jürgen Klopp har slitt med. 

– Er det stor forskjell på Luciano Spallettis lag sammenliknet med det Carlo Ancelotti hadde sist lagene møttes?

– Det er nok et betraktelig annerledes lag. Ancelotti er en mye mer pragmatisk trener enn det Spalletti er. Spillermaterialet Spalletti har til disposisjon sammenliknet med det Ancelotti hadde er også veldig annerledes. Klubben har gjennomgått en revolusjon på det økonomiske plan, og det viser seg også ute på banen. Denne sesongen handler nok mye om å spille inn laget, og dette blir en stor test, sier Røed. 

Napoli regnes av bookmakere og fotballkalkulatorer som Gruppe As tredje beste lag, etter Liverpool og Ajax. Mye av grunnen til det er at flere av lagets stjerner og bærebjelker er borte. Kalidou Koulibaly, Fabian Ruiz, Lorenzo Insigne og Dries Mertens er noen av dem. 

– Koulibaly ble kalt for K2 etter fjellet, og nå blir det sagt at de erstattet K2 med 2K - midtstopperen Kim Min-Jae og den nye stjernen Khvicha Kvaratskhelia fra Georgia. 

Betraktelig svekket - selv med «Kvaradona»

Kantspilleren har blitt supporternes nye favoritt. 

– Napoli-supporterne har kastet seg etter «Kvaradona»-uttrykket, sier Røed, og legger til:

– Kvaratskhelia har gjort det svinbra etter at han kom inn for å fylle tomrommet etter Insigne. En høyrebent spiller som kan skjære inn og avslutte med begge ben. Duellen med Trent skal bli veldig interessant, sier Røed.

Men selv med en så farlig spiller mener Røed det ikke er noen tvil om at Napoli er svekket sammenliknet med sist Liverpool møtte dem. Napoli er nummer to på tabellen etter fem serierunder, men har ikke hatt det tøffeste kampprogrammet. 

BORTE: Dries Mertens, Lorenzo Insigne og Allan var med på å senke Liverpool i 2018. Nå er alle borte fra klubben.

BORTE: Dries Mertens, Lorenzo Insigne og Allan var med på å senke Liverpool i 2018. Nå er alle borte fra klubben.

– Ingen kan påstå at de er et bedre lag nå enn for tre år siden. De er spennende og har funnet flyten, men de har nok noen svakheter som ikke blir avdekket i Serie A, sier han.

– Samtidig kan de ta med seg bra med selvtillit inn mot Liverpool-kampen, og det blir som alltid trøkk på tribunen, sier Røed. 

Han tror ikke Spalletti kommer til å legge seg bakpå med vilje når Liverpool kommer på besøk. Den rutinerte manageren liker å ha ball i laget med pasningssterke spillere på banen. Røed forteller at de vanligvis spiller 4-3-3 med slovakiske Stanislav Lobotka som en viktig brikke i den dype regista-rollen på midtbanen. De har også fått inn et par tidligere Premier League-spillere i form av Andre Zambo Anguissa og Tanguy Ndombele. 

– Angrepsrekken er lagets store forse. Dersom Osimhen ikke blir klar snakkes det om at nykommer Giacomo Raspadori fra Sassuolo spiller, men han er en helt annen type som ikke har den samme fysikken som Osimhen. Han er nok mer en falsk nier, sier Røed. 

Forskjellene bare øker

Som vi i liverpool.no poengterte forrige uke nådde pengebruken i Premier League nye høyder denne sommeren. Det ble brukt mer på overganger i Premier League enn det gjorde i Serie A, Bundesliga, La Liga og Ligue 1 til sammen. 

Det fører til en kvalitetsforskjell på ligaene som Røed bare tror vil øke. 

– Den forskjellen blir bare større og større slik inntektsgapet er nå med tanke på tv- og sponsorpenger. Norwich, som fikk minst tv-penger i Premier League, fikk mer enn laget som fikk mest i Serie A, Inter. Det sier sitt, mener Røed. 

– Derfor bør det være kvalitetsforskjell over hele fjøla, og det er ikke mange spillere på Napoli som kan gå inn på ethvert Premier League-lag og heve nivået. Så uten Osimhen blir det nok tøft, sier han.

Napoli - Liverpool har avspark onsdag klokken 21 og vises på TV 2s plattform.