I Southampton krysser man fingrene for at Liverpool selger Mané

Liverpool krever 42,5 millioner pund for Sadio Mané. Det er søt musikk i ørene til ledelsen på St Mary's.

The Athletic melder at Liverpool ønsker 42,5 millioner pund skal de gi slipp på Sadio Mané. Og da senegaleseren fortsatt har ett år igjen av sin kontrakt med Anfield-klubben, er det Liverpool som styrer showet hvorvidt Mané får forlate klubben denne sommeren eller ei.

Bayern München er blitt sterkt linket til Mané, da de trenger en erstatter for Robert Lewandowski, etter at polakken gjorde det klart at han ikke lenger ønsker å spille for det tyske mesterlaget.

Liverpool ønsker klekkelig betalt dersom de skal gi slipp på sin angrepsstjerne, og Premier League-kollega Southampton håper at Liverpool står steilt på sine krav. Sørkystklubben vil nemlig tjene penger på salget dersom Liverpool selger Mané for mer enn 34 millioner pund.

Har krav på rundt 15-20 prosent

Ifølge The Athletic fikk Southampton med en videresalgsklausul i avtalen da de solgte Mané til Liverpool for 34 millioner pund i 2016. The Saints skal ha krav på rundt 15-20 prosent av en eventuell fortjeneste som Liverpool måtte sitte igjen med dersom de selger Mané. 

Dersom Liverpool får innfridd sitt priskrav betyr det at Ralph Hasenhüttls transferbudsjett foran neste sesong vil bli økt med rundt 1,7 millioner pund. 

Dessverre for Southampton skal ikke Bayern München være villige til å betale mer enn 25 millioner pund for mannen som gjorde 23 mål for Liverpool denne sesongen. 

Dersom Liverpool ikke firer på sitt krav betyr det at Mané risikerer å måtte gå kontraktstiden ut i Liverpool, og altså bli værende hos Anfield-klubben ut kommende sesong. Da vil han i så fall, som kommende Bosman-spiller, kunne signere en pre-kontrakt med en ny klubb allerede i januar, og vil da gå gratis til denne klubben neste sommer. I et slikt scenario vil Southamptons videresalgsklausul i avtalen de har med Liverpool være null verdt.

Sarkastiske svar

Mané sa han ville gå ut offentlig med sine planer for neste sesong etter Champions League-finalen i Paris forrige helg, men ga ikke noen intervjuer etter tapet for Real Madrid. 

Under en pressekonferanse i går, foran Senegals kvalifiseringskamp til Afrikamesterskapet mot Benin i kveld, svarte Mané sarkastisk når han ble spurt om sin fotballfremtid.

– Noen ganger ser jeg og leser kommentarene som dere karer kommer med, journalister og folk forøvrig. Er det ikke et sted mellom 60 og 70 prosent av folket i Senegal som ønsker at jeg skal forlate Liverpool? Stemmer ikke det? Er det ikke det dere alle ønsker, sa han med et sarkastisk smil.

– Greit, jeg skal gjøre som det senegalesiske folk ønsker. Ikke bekymre dere for det. Ikke stress med dette, vær tålmodige, bare vent og se, svarte Mané, fortsatt med et sarkastisk glis.

Før finalen sa Liverpool-manager Jürgen Klopp at han ikke fokuserte på Manés fremtid før en slik kamp.

– Uansett hvor Sadio spiller neste sesong, vil han definitivt være en viktig spiller, sa Liverpool-manageren. 

Det har fortsatt ikke kommet noe formelt bud fra Bayern

Ifølge Neil Jones i Goal har det så langt ikke kommet noe formelt bud fra Bundesliga-klubben. Jones melder at Liverpool ønsker å ha en erstatter klar før de tillater Mané å dra. 

Med bare tolv måneder igjen av kontrakten har Liverpool to valg når det gjelder Mané. Enten beholde ham ut kontrakten, mot spillerens vilje, og la ham gå gratis til en ny klubb neste sommer, eller forsøke å få best mulig overgangssum for ham i sommer.

Liverpool ønsket opprinnelig å forlenge Manés kontrakt, og hadde planer om å snakke med hans agent, Björn Bezemer, om dette etter Champions League-finalen. Det virker nå uaktuelt, selv om Mané har sagt fint lite offentlig om saken selv ennå.

Sportsdirektør Julian Ward vil få oppgaven med å finne en erstatter dersom senegalseren blir solgt i sommer. «Overgangsguru»Fabrizio Romano og flere Liverpool-journalister har alle fortalt den samme historien, at 30-åringen vil søke nye utfordringer.

– Det er fortsatt mange hindre som gjenstår, men Sadio Manes Liverpool-historie ser ut til å gå mot slutten, slår Liverpool.no-spaltist David Lynch fast.

Liverpool insisterer på at de ikke har mottatt noen bud for spilleren og er ikke i kontakt med Bayern Munchen, melder han. 

De har heller ikke hørt noe fra Manés representanter angående hans rapporterte ønske om å forlate Anfield i sommer. 

Videre, ifølge kilder som er tett på situasjonen, må de tyske mesterne ut med langt over de 30 millioner euroene som har vært rapportert tidligere dersom Liverpool skal vurdere å selge Mané. Liverpool skal også være urolkkelige på at de må ha en verdig erstatter klar før de lar sin nummer ti forlate klubben. 

Dersom noen av kriteriene ikke blir møtt, vil de rødkledde være tilfredse med å la senegaleseren spille på utgående kontrakt neste sesong. 

Lynch ser det imidlertid som sannsynlig at Bayern til slutt vil komme med et akseptabelt bud, ettersom ønsket om å få inn Mané er stort.