Ingen taper flere dueller i Premier League

Jürgen Klopp hadde nok et godt poeng da han ble opphengt i Liverpools duellspill etter Wolverhampton-kampen.

Liverpool har slitt i flere deler av spillet denne sesongen, og på ny blir det dratt opp en statistikk som taler imot Jürgen Klopps mannskap. I kampen mot Wolverhampton i helgen, som riktignok var i FA Cupen, klaget tyskeren på mangelen på duellstyrke i laget hans.

– Vi vant ikke nok av dem. Det var ved flere anledninger hvor vi trodde vi vant duellen, og så ble vi helt åpen. Hvordan er det mulig, spurte tyskeren seg selv etter kampslutt.

Tyskeren har prøvd mye forskjellig i løpet av høsten og vinteren, men lite virker å stemme for Liverpool-treneren. En av tingene han må få på plass er duellspillet, en egenskap han selv ser på som uerstattelig.

– Uansett hvordan du spiller, om det er med lav linje eller høy linje, mannsmarkering eller ikke, så må man vinne dem. Det finnes ingen alternativer til akkurat det, fortsatte han.

Spørsmålet blir dermed, har tyskeren et poeng? Ifølge statistikk i Premier League kunne ikke Klopp hatt mer riktig.

OMKAMP: Jürgen Klopp var kritisk til sitt eget lag etter 2-2 kampen mot Wolverhampton.

OMKAMP: Jürgen Klopp var kritisk til sitt eget lag etter 2-2 kampen mot Wolverhampton.

I en Paul Joyce-artikkel i The Times kommer det nemlig frem at laget ligger på absolutt sisteplass i ligaen når det kommer til duellspillet.

De røde har denne sesongen vunnet 47.5% av duellene de har gått inn i. Det er svakest av samtlige lag i Premier League. I helgens cupkamp fortsatte trenden.

– Det er ikke slik at spillerne har sluttet å høre på ham, men heller at de ikke klarer å gjøre det han ber om. Det er verre, for alt tyder på at dette er et lag som tydelig viser en nedadgående kurve, skriver Joyce.

Dette er bunnen av listen i Premier League.

LagSuksessrate
Liverpool47,5%
Bournemouth48,4%
Manchester United48,6%
Wolverhampton49,0%
Leicester49,0%

Kilde: The Times