Lallana mister kampen mot gamleklubben

Adam Lallana var veldig god da lagene møttes for to uker siden.

Adam Lallana har hatt en veldig god sesong for Brighton, og har spilt i 16 av lagets 19 Premier League-kamper så langt denne sesongen.

Med unntak av en leggskade har han klart å holde seg skadefri, og hvor god han kan være når han er frisk og rask fikk Liverpool kjenne på for to uker siden da han spilte de 66 første minuttene i Brightons 3-0-seier over Jürgen Klopps lag.

Når lagene møtes igjen i FA-cupen på søndag, blir det uten midtbanespilleren. Han har fått et problem med en muskel.

– Jeg tror Lallana vil være ute i noen uker. Han er en av de viktigste spillerne i troppen, sier manager Roberto De Zerbi på pressekonferansen før Liverpool-kampen.

– Statistikken viser at vi har større sjanser til å vinne kampene våre dersom Lallana er på banen, men jeg tror at vi også kan spille uten ham. Vi klarte oss uten Alexis (MacAllister) for eksempel, fordi de yngre spillerne forbedrer seg og er klare for å spille, sier han videre.

Fra Brighton slapp Graham Potter til Chelsea og til ansettelsen av De Zerbi var klar, hadde Lallana en midlertidig rolle som spillende trener sammen med Andrew Crofts i september. Lallana var også veldig misfornøyd med Leandro Trossards oppførsel i forkant av overgangen til Arsenal i forrige uke, og havnet i opphetet krangel med belgieren. Les egen sak om det her.

To bud på Caicedo

I tillegg til Lallana, må Brighton også klare seg uten Levi Colwill. Midtstopperen er på lån fra Chelsea denne sesongen, og det er først nylig at han har spilt seg til fast plass på laget. Han spilte hele kampen da Brighton holdt nullen mot Mohamed Salah og co sist. Unggutten Facundo Buonanotte er ute med en ryggskade.

Fredag tikket det inn et bud på 60 millioner pund fra Arsenal på Moises Caicedo, midtbanespilleren Liverpool har blitt linket til det siste halve året. Fra før har Brighton avslått et bud på 55 millioner pund fra Chelsea. Også budet fra Arsenal ble avslått, og sørkystklubben har satt en prislapp på 100 millioner pund for å slippe 21-åringen i dette vinduet.

– Han er en fin fyr, og er bare fokusert på Brighton. Jeg håper at han vil bli med oss ut sesongen, for etter min mening er det den beste løsninger for både oss og ham selv. Jeg kan skjønne hvorfor de andre store lagene ønsker de unge spillerne våre, sier manageren.

– Jeg snakket med Moises på onsdag, og fortalte ham min mening. Det er alltid vanskelig å bytte klubb i sesongen, for du kan støte på noen problemer. For vår del er det viktig at han blir i fire måneder til. Han er en fin fyr, og jeg snakket med ham som en far, og ikke som en trener. Jeg er ikke egoistisk, jeg skjønner muligheten til å bytte lag og sjansen til å gå til en stor klubb, sier han.

Ifølge The Telegraph forventes det at Arsenal nå kommer tilbake med et nytt og forbedret bud. Skulle det bli akseptert før søndag ser vi neppe Caicedo mot Liverpool heller.

Brighton - Liverpool spilles søndag kl. 14.30, og vises på V Sport 1 og Viaplay.