Millionene sitter løst hos en rekke klubber dagen før deadline day

Det skjer mye på overgangsmarkedet i Premier League mot slutten av vinduet.

Jürgen Klopp gikk langt i å bekrefte at Cody Gakpo blir Liverpools eneste kjøp i januar 2023, og det ligger dermed an til å bli en relativt rolig tirsdag sett med røde øyne. Overgangsvinduet stenger midtnatt til onsdag 1. februar. 

For Liverpools del er det nok på utlånsfronten det kan skje mest på vinduets to siste dager. Flere spillere kan være aktuelle for utlån, mens midtstopper Nat Phillips enten kan bli solgt eller lånt ut. 

Mens man på Anfield nå sier seg fornøyd med spillerstallen, sitter millionene løst hos flere andre klubber, og mye kan skje i løpet av de neste to dagene. Her kommer en liten oppdatering når det gjelder de øvrige lagene i Premier League. 

Storkjøpene kan komme

Chelsea står for om lag halvparten av pengene som er brukt av Premier League-klubbene så langt i januar, og de vil gjerne sørge for at den andelen blir enda større. De vil snart ha svidd av over 500 millioner pund på nye spillere etter at Todd Boehly og co kjøpte klubben i sommer. 

Det vil de glatt få til dersom de oppnår sin drøm om å hente verdensmester Enzo Fernandez fra Benfica. De forsøkte seg tidligere i vinduet, men da gikk overgangen i vasken. Nå ser det ifølge The Athletic ut til at Boehly er klar for å aktivere utkjøpsklausulen på 106 millioner pund for den unge argentinske midtbanespilleren. 

Serieleder Arsenal har også lyst til å gjøre et storkjøp. Moises Caicedo var ikke i Brightons tropp mot Liverpool søndag fordi han gikk ut offentlig og sa at han ønsket seg bort fra klubben, men laget fra sørkysten står fast på at de ikke ønsker å selge. De har avslått et bud på til sammen 70 millioner pund, men det er ikke sikkert Arsenal gir seg der. 

De fem dyreste overgangene i januarvinduet: 

£88M Mykhailo Mudryk, Shakhtar Donetsk til Chelsea
£40+5M Anthony Gordon, Everton til Newcastle
£37+7M, Cody Gakpo, PSV til Liverpool
£35M Noni Madueke, PSV til Chelsea
£33M Benoît Badiashile, Monaco til Chelsea

Et storkjøp som allerede er gjennomført er overgangen til Anthony Gordon fra Everton til Newcastle. Det høytflyvende laget fra nord betaler 45 millioner pund for angrepsspilleren. Samtidig ser det ifølge The Telegraph ut som tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey forlater klubben til fordel for Nottingham Forest, som vil gjøre 30-åringen til sin 25. signering denne sesongen. Newcastle ser etter en erstatter for Shelvey, og norske Sander Berge har blitt nevnt - selv om det kan se ut som han havner i Fulham.

Tottenham jobber ifølge Fabrizio Romano på sin side med å hente inn vingbacken Pedro Porro fra Sporting, etter at de sikret seg Arnaut Danjuma på lån fra Villarreal tidligere i vinduet.

Flere prøver å forsterke

På nedre halvdel av Premier League-tabellen kan det bli mye aktivitet mandag og tirsdag. Everton har lyst til å benytte seg av noen av pundene de fikk for Gordon, og har siktet seg inn på kantspiller Kamaldeen Sulemana fra Rennes. Merseyside-klubben vil imidlertid få konkurranse fra Southampton om spilleren. Et alternativ for Everton kan ifølge The Athletic i så fall være Anthony Elanga på lån fra Manchester United.

Leeds skal bare være bekreftelsen unna å hente Weston McKennie på lån fra Juventus. Overgangen kan gjøres permanent for 30 millioner pund, ifølge Daily Mail

Samtidig er Crystal Palace i ferd med å hente midtbanespilleren Naouirou Ahamada fra Stuttgart for 12 millioner pund. 

Det jobbes nok hardt i de fleste kontorene til Premier League-klubbene nå, og vi forventer flere overganger de neste to dagene. I mellomtiden kan du se hva klubbene har gjort så langt i vinduet.