– Nå smiler jeg igjen

Curtis Jones er skadefri og klar til å gi alt i andre halvdel av sesongen.

Få har vært mer uheldige enn Curtis Jones når det kommer til skader de siste par sesongene. Scouseren var ute lenge forrige sesong som følge av en skade i øyet, mens det er et stressbrudd i høyreleggen som har holdt ham ute store deler av 2022/23-sesongen. 

– Det er ikke ofte man hører om spillere som har fått en finger i øyet på trening, men jeg kunne ikke se de fire neste dagene, og det tok åtte utker å bli helt klar. Nå har jeg hatt en stressreaksjon i leggen, og ifølge spesialistene er det sjelden man ser slike ting komme tilbake. Men nå er jeg skadefri igjen, sier Curtis Jones i et intervju med liverpoolfc.com. 

Midtbanespilleren, som fyller 22 år om drøye to uker, er nå veldig motivert inn mot andre halvdel av sesongen. 

– Nå smiler jeg igjen. Jeg føler meg bra og gleder meg til å spille kamper, sier han.

Fikk ikke lov av Klopp til å fortsette

Søndag var Jones en overraskelse i lagoppstillingen til Liverpools U21-lag da de møtte Tottenham på akademiet i Kirkby. Jones hadde selv bedt om å få spille kampen, og fikk lov. Kampen endte med et 0-2-tap, men Jones viste at han er på et høyere nivå enn de andre spillerne på banen.

U21: Vi var på plass for å se Curtis Jones og Liverpools U21-lag i aksjon forrige helg.

U21: Vi var på plass for å se Curtis Jones og Liverpools U21-lag i aksjon forrige helg.

– Jeg vil takke Barry Lewtas som lot meg komme og spille med dem. Det var uheldig at Calvin Ramsay fikk rødt kort tidlig, og så slapp vi inn et mål like før pause, sier Jones. 

Da han kom inn i garderoben slo konkurranseinstinktet inn. De røde var en mann mindre og scouseren ville gjøre alt han kunne for å hjelpe lagkameratene tilbake i kampen. Men sjefen selv, Jürgen Klopp, var til stede. Han var klar i sine instrukser. 

– Sjefen var der, og han sa nei. Det var nok fornuftig av ham. Han kjenner jo godt til skaden, og jeg vet at jeg må være forsiktig, sier Jones. 

Vanskelig kamp i vente

Jones sier at han nå har lagt bort alt han hadde av mål hva gjelder scoringer og målgivende pasninger før sesongen. Nå er målet litt enklere. 

– Det er å komme tilbake i toppform og å holde meg skadefri resten av sesongen. Jeg vil hjelpe laget så mye jeg kan. Hvis det er gjennom mål og målgivende, er det flott. Men jeg ønsker bare å være en viktig spiller som er tilgjengelig og kan bidra så mye som mulig sier han.

Lørdag venter en vanskelig bortekamp mot Brighton, og Jones kan bli en viktig mann der - spesielt om Darwin Nunez skulle være ute med skade. 

– De er et sultent og tent lag som kan gjøre det veldig vanskelig for oss. Men vi skal være minst like skjerpet, og skal gjøre det til en bra kamp, sier Jones, som nylig forlenget sin kontrakt med klubben.