Selvkritisk Elliott mener han burde ha sendt Liverpool videre i cupen

Harvey Elliott gjorde Liverpools eneste mål mot Brighton på Amex Stadium, men er ikke fornøyd med uttellingen foran kassa.

Harvey Elliott sendte Liverpool i føringen etter en halvtimes spill på Amex Stadium, og lenge så det ut til å være nok til omkamp på Anfield i neste uke. Men Kaoru Mitoma hadde andre planer, og med sin drømmescoring to minutter på overtid sendte japaneren den regjerende mesteren ut av FA-cupen allerede i fjerde runde.

– Jeg mangler ord. Det var vanskelig å akseptere at vi tapte oppgjøret med omtrent siste spark på ballen. Vi kjempet så hardt gjennom hele kampen, og hadde sjanser til å avgjøre det selv. Jeg hadde sjanser til øke ledelsen vår til 2-0. Dette ble en ny læringskruve. Dessverre tapte vi kampen. Det kan vi ikke gjøre noe med nå. Vi må bare stå på videre, sier Elliott til Liverpoolfc.com.

– Det har vært en tøff sesong så langt. På treningsøktene denne uken må vi jobbe hardt for å få orden på ting. Det er opp til oss. Vi har en ny tøff motstander i neste kamp. Vi må se på hva vi gjør feil, og samtidig løfte oss selv.

– Grunnen til at vi har hatt suksess de siste årene er evnen vår til å kjempe. Vi jobber hardt på trening, og hungeren og viljen til å spille for fansen og klubben er virkelig der. Vi har alltid troen på oss selv.

Scoring nummer fem

Elliotts scoring var hans femte for sesongen, da han styrte ballen i mål etter godt forarbeid av Mohamed Salah. Lewis Dunk utlignet for vertene før pause, før avgjørelsen altså falt på overtid.

– Vi har ikke hellet på vår side for øyeblikket. Vi kunne fort ha fått den avgjørende sjansen, scoret på motsatt side av banen, og vunnet kampen, sier tenåringen. 

Se Harvey Elliotts scoring mot Brighton her:

Elliott mener at Brightons vinnermål skyldes konsentrasjonssvikt fra ham og hans lagkameraters side.

– Vi må beholde konsentrasjonen gjennom hele kampen, og sørge for at vi leverer varene. Brighton er et vanskelig sted å komme. Vi visste de ville være vanskelige å spille mot. Det så vi for et par uker siden. Dette ble en ny lekse å ta med seg inn mot neste kamp. Forhåpentligvis klarer vi å snu trenden mot en ny tøff motstander.

Elliott snakker her om Wolverhampton, som Liverpool møter på Molineux til Premier League-kamp kommende lørdag.

– For tiden føles det som vi tar noen steg frem, og så flere steg tilbake. Men i fotball har du heldigvis en ny kamp like rundt hjørnet. Vi må forberede oss til den, og stå på videre. Vi må holde sammen som lag. Det gjelder ikke bare oss, men også fansen og alle andre som er involvert i Liverpool.

På lørdag møter de røde et Wolverhampton-lag som ligger rett over nedrykkstreken, med like mange poeng som Bournemouth under streken, nemlig 17. Liverpool på niendeplass har på sin side 29 poeng, og dermed ti poeng opp til tredje- og fjerdeplassen som gir rett til Champions League-spill.

– Nå har vi noen dager hvor vi kan få tapet for Brighton ut av hodene våre, og starte på nytt. Vi har en hel uke med trening før kampen, noe som betyr at det blir mye trening. Dermed kan vi jobbe med mange ting. Det er på tide å begrave dette resultatet og se frem til neste kamp. Vi må klare å snu dette. Vi skal kjempe for fansen, klubben, manageren, trenerstaben og alle andre. 

Har spilt samtlige kamper

Elliott fikk en smell i bakhodet i kampen mot Brighton, men den plager ikke 19-åringen nevneverdig.

– Jeg kjenner det litt, men det er ikke noe som kommer til å stoppe meg. Jeg har kjent verre ting. Det var bare en smell i bakhodet, så det går sikkert over i løpet av et par dager. Slike ting skjer i fotball.

Tenåringen er den eneste spilleren i Jürgen Klopps førstelagstropp som har vært involvert i samtlige 31 kamper så langt denne sesongen. Han har startet 20 og har elleve innhopp fra benken. I Premier League er det blitt 13 kamper fra start og seks innhopp fra benken.

–Jeg liker meg i klubben. Jeg spiller for favorittklubben min, og det er ikke noe du ønsker deg mer i livet enn det. Samtidig er det frustrerende at resultatene ikke går vår vei. Det ville ha vært glasuren på kaken for meg.

– Fra et personlig ståsted er det fint å nyte godt av managerens og trenerstabens tillit, slik at jeg får spille disse kampene. Det håper jeg å fortsette med. Jeg ønsker å bidra, hjelpe laget å vinne kamper og få oss høyere på tabellen. Forhåpentligvis får jeg flere muligheter til å vise fansen hvor mye denne klubben betyr for meg.

Harvey Elliott

Født04. april 2003
Chertsey, England
Høyde170 cm
Debut25.09.2019 mot MK Dons (2–0)
Innkjøp£4,3M (Kompensasjon)
Kontrakt2027

SesongKamperPL
2022-2320+11 /513+6 /1
2021-226+5 /14+2 /0
2020-211+0 /00+0 /0
2019-206+2 /00+2 /0