Tallene som viser at vi trolig har flere målfester i vente

Darwin Nunez og Mohamed Salah skaper så mye at det er grunn til å håpe at det snart vil løse skikkelig.

At Darwin Nunez kommer til mange sjanser er det ingen tvil om, og de siste ukene har vi sett statistikker som viser at han er den spilleren i Premier League som misbruker flest klare målsjanser, mens Mohamed Salah er nummer to på den listen. 

Begge scoret i helgens FA-cupkamp mot Wolves, og er er lov å håpe at det nå kan løsne litt for begge to foran mål. Tross alt er det alltid håp så lenge spillerne kommer såpass ofte til sjanser. 

En statistikk som imidlertid er litt mindre kommunisert, er den som viser at duoen også er en skapende kraft for laget sitt. Nunez og Salah er nemlig helt i toppen i sjanseskaping sammenliknet med andre angrepsspillere i Premier League. 

Skaper mye

I en artikkel på daveockop.com kan vi lese at den hardtarbeidende Nunez er den angrepsspilleren i Premier League som leverer flest nøkkelpasninger per 90 minutter, altså pasninger som fører til avslutning. 

Nunez snitter på 1,05 nøkkelpasning per 90 spilte minutter, og det er kun Gabriel Jesus i Arsenal som kan skilte med et snitt på over én i denne kategorien. Mohamed Salah er nummer fire på denne listen, med et snitt på 0,92. 

Det fører også til at duoen ligger høyt på såkalt expected assists, tallene fra Comparisonator. Nunez er der nummer tre på listen over angrepsspillere i Premier League, mens Salah er nummer seks. 

Nunez står så langt med tre målgivende pasninger for Liverpool i alle turneringer, mens Salah har seks. 

Aktive foran motstanders mål

Med helgens scoring er Nunez nå oppe i ti for sin nye klubb i alle turneringer. Fem av målene har kommet i ligaen. Salah har på sin side 17 scoringer denne sesongen, der sju har kommet i Premier League. 

De underliggende tallene viser at vi kan ha mer glede i vente. Nunez og Salah er sammen med Roberto Firmino blant angrepsspillerne i ligaen med høyest expected goals, og forhåpentligvis er det bare et spørsmål om tid før målene renner inn. 

Tallene viser dessuten at Nunez er den spissen i Premier League som er mest aktiv innenfor motstanders sekstenmeter, og han er også den som fyrer av flest avslutninger per 90 minutter han spiller. På begge disse statistikkene følger Salah like bak. 

Dersom duoen i Liverpools angrep fortsetter å være så aktive foran mål som dette, er det nok ikke lenge til enda flere scoringer renner inn.