– Vi må holde sammen og snu dette så fort som mulig

Kaptein Jordan Henderson innrømmer at spillerne mangler selvtillit og energi.

Kaptein Jordan Henderson sier han og lagkameratene er langt nede etter å ha blitt kjørt over av tabellnabo Brighton på sørkysten. «The Seagulls» ga seg ikke før tre baller lå i nettet bak Alisson i andre omgang, og med 3-0 påførte de Liverpool sesongens største ligatap. 

– Ikke så bra, som du sikkert forstår, sier han på spørsmål om hvordan humøret er i garderoben etter kampslutt. 

– Vi har lite selvtillit. Det kan du se når vi spiller. Energinivået er lavt, alt sammen, innrømmer kapteinen i intervjuet som er gjengitt av liverpoolfc.com.

– Vi kan bedre

32-åringen sier laget leverer skuffende form for øyeblikket. 

– Selvsagt er det skuffende, og vi vet at vi kan spille bedre og gi enda mer - det er det som er ekstra skuffende. Men du må bare jobbe på videre. Det er ikke noe poeng i å synes synd på oss selv, sier han.

Kapteinen mener Brighton tok en fullt fortjent seier. 

– Dette er et bunnpunkt for oss som lag. Det er en ærlig gjeng som sitter i garderoben og går gjennom et vanskelig øyeblikk for oss som lag, men vi må holde sammen og snu dette så fort som mulig. De neste kampene kommer på rekke og rad og vi må lære av dette og vise en reaksjon, sier Henderson.

Han legger til at det er mye som ikke har stemt for laget i en lang periode nå. 

– Alle vet at vi må være mye bedre. Vi kan bedre både individuelt og kollektivt. Det tar jeg ansvar for, og guttene vil ta ansvar for å rette det opp. 

Vanskelige kamper venter

Vanligvis er det godt med en kamp rett rundt hjørnet etter et ydmykende nederlag, men i formen Liverpool er i for øyeblikket er ikke det sikkert kampen mot Wolves tirsdag er det de ønsket seg.

– Nå skal vi spille mot Wolves i midtuken og så mot Chelsea til helgen. Store kamper er i vente, og vi må bare jobbe sammen og holde sammen som lag. I øyeblikk som dette er det lett å gå seg vill i egne tanker, men det er viktig å stå sammen og komme gjennom dette. Det vil gjøre oss sterkere til slutt, sier Henderson.

– Det nytter ikke å synes synd på oss selv. Jeg har vært gjennom perioder som dette tidligere i karrieren, og vi må bare kjempe på videre og forhåpentligvis endre på dette så fort som mulig.