Kampkommentar: Skrekkforestillingen på Amex Stadium bør være sesongens bunnpunkt

Jürgen Klopp oppsummerte det greit: «Bad. Really bad». Nå er det på tide å ta seg sammen.

Brighton - Liverpool 3-0 (0-0), Amex Stadium: Nå får det være nok. Dette bør være vendepunktet i sesongen 2022/23, hvis Jürgen Klopp og spillerne har energi i det hele tatt til å mønstre en snuoperasjon. 

Det blir ikke tynnere suppe enn det vi fikk servert på Amex Stadium. Bortesupporterne som har sittet på bussen siden tidlig i morges fikk servert en skrekkforestilling som topper det vi så i forrige uke mot Brentford, da vi ikke trodde det kunne bli verre. 

Etter bare noen få minutter av kveldens kamp på Amex Stadium var det rimelig åpenbart at det alltid kan bli verre. Klopp forsøkte en ny formasjon, men det hjalp ingenting. På etterskudd igjen. Slurvete, rotete og slapt. Dette Liverpool-laget som kollektiv ser ferdige ut, og det eneste vi sitter med av håp er at Klopp har snudd vonde trender før. 

Patetisk andre omgang

Utover i første omgang var det faktisk ikke helt katastrofalt, det vi fikk servert. Hadde Mohamed Salah fått straffesparket han trolig burde hatt i duell med Robert Sanchez, kunne Liverpool rant med seg en 1-0-ledelse til pause. Brighton dominerte og Liverpool skapte ingenting, men hjemmelaget kom aldri helt til de store mulighetene før hvilen. 

Likevel var følelsen i pausen at både presisjon og intensitet måtte opp fra bortelaget for at dette ikke skulle ende i nok et tap. Men vi fikk servert det motsatte. 

Ett minutt ut i andre omgang satt ballen i kassa, og oppskriften var kvalmende forutsigbar. Et farlig ballmiss på egen banehalvdel, spillere på etterskudd og enkelt 1-0. Liverpool har nå sluppet inn det første målet i 21 av sine siste 35 kamper. En rekke som begynte mot slutten av forrige sesong. Det er latterlig dårlig. 

Vondt ble selvsagt til verre. Fabinho og Jordan Henderson var som i kampen for øvrig på behørig sosial distanse fra sine motspillere da Brighton broderte seg gjennom og fant Solly March igjen, som på pent vis satte inn sin andre. 

Der ga de røde ute på banen opp, og grepene fra Klopp kom for sent. 

Ikke bare midtbanen

Det skulle gå en halv omgang før byttene kom. De skulle kommet allerede før kampen begynte. Fabinho har sett ferdig ut hele sesongen og Henderson virker ikke å ha kapasitet til å fylle den krevende indreløperrollen. Det er lenge siden de har levert noe i nærheten av normal standard. Thiago ender opp med å måtte gjøre jobben for alle tre, og da baller det fort på seg. 

De som mener at både én og to nye midtbanespillere må inn har selvsagt helt rett. Men dessverre er dette ingen «quick fix» som kan løses på overgangsmarkedet. En forestilling som dette dreier seg ikke om skadeproblemer i angrep, dommeravgjørelser, marginer eller mangel på signeringer. Nå er det rett og slett tid for samling i bånn. 

Resultatene i den delen av sesongen som ble unnagjort før VM skal guttene få litt slack for. Forrige sesong var utmattende både fysisk og mentalt, og skader gjorde det vanskelig å innføre de nye ideene Klopp og hans team hadde for laget. 

Det som har skjedd etter VM er intet annet enn utrolig skuffende. Der laget skulle komme med nye krefter, ny vilje og med friskt mot har det meste bare blitt verre. 

Heldigvis (?) er vi fremdeles én kamp unna halvspilt sesong, og det er veldig mange poeng igjen å kjempe om. Vi skal ikke mer enn to år tilbake til forrige gang vi var i sportslig krise, og da endte det med en flott resultatrekke mot slutten av sesongen. Klopp har mer enn fortjent at vi gir ham all mulig tillit til å snu situasjonen. Intervjuet han ga etter kampen tyder på at han nå ser at det er på tide med skikkelige grep. Denne gangen var det nemlig ingen hissige svar til reportere som stiller de vanlige spørsmålene.

Han sier det rett ut. «Bad. Really bad». 

Dersom dette var bunnpunktet så kan vi forhåpentligvis se fremover fra og med neste uke. Hvis ikke er vi virkelig ille ute.