Wolverhampton klarer ikke å la avgjørelsene på Anfield ligge

Wolverhampton har skrevet til fotballforbundet og bedt om en forklaring på sitt annullerte mål mot Liverpool.

BBC melder at Wolverhampton Wanderers har skrevet et brev til det engelske fotballforbundet og bedt om en forklaring på hvordan Toti Gomes sin scoring mot Liverpool kunne bli annullert.

Totis scoring helt på tampen av kampen ville ha sendt gjestene videre i cupen, men det ble vinket offside på Matheus Nunes, som akkurat hadde tatt hjørnesparket i forkant av den annullerte scoringen.

VAR hadde ingen kameravinkler tilgjengelige til å overprøve linjemannens avgjørelse.

– Det er åpenbart et noe har skjedd. Selvsagt har vi sett opptakene. Jeg har min mening om dette, og vi har sendt våre kommentarer angående saken, og nå venter vi på en forklaring, siteres Wolves-manager Julen Loptegui av BBC.

Oppgjøret på Anfield endte 2-2, og vinneren av omkampen på Molineux vil møte Brighton på bortebane i fjerde runde i FA-cupen, hvor Liverpool er regjerende mestere.

Oppsøkte dommeren etter kampen

BBC opplyser at Lopetegui og Wolves-kaptein Ruben Neves gikk inn i dommergarderoben for å prate med dommer Andrew Madley etter kampen på Anfield. Wolves-manageren slår fast at det ikke eksisterer noen offside, og mener derfor at hans lag hadde fortjent å være i neste runde allerede nå. 

Supportergruppen The Wolves Trust er også forbannet over avgjørelsen, og har kommet med en pressemelding der de krever svar og en unnskyldning fra fotballforbundet eller dommerforeningen Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), og fra den kanten kommer følgende melding:

«Oppgjøret i FA-cupen på Anfield ble avgjort av en linjemanns feil og VAR-teknologi som sviktet. Hvordan kan dette skje på et stadion hvor det jevnlig spilles Champions League-kamper, og hvor det er profesjonelt trente dommere?»

«Vi venter på en uttalelse fra FA eller PGMOL, hvor det blir forklart eksakt hva som skjedde, og der man også beklager overfor de tilreisende Wolves-supporterne.»

«Bare ved å melde familie og venner som så kampen på TV kunne de som var på stadion få en viss innsikt i hva som foregikk. Ikke bare er dette galt, men det undergraver også sportens troverdighet.»

I Wolverhampton-leiren var man også misfornøyde med at Mohamed Salahs mål, som ga Liverpool ledelsen 2-1, fikk stå. Egypteren var i offside-posisjon da Cody Gakpo slo innlegget i hans retning, men da en Wolves-forsvarer prøvde å heade innlegget unna, men bare klarte å stusse ballen videre til Salah, ble dette tolket som en ny situasjon i henhold til regelverket.

Dette er forklaringen

VAR-guru Dale Johnson i ESPN trekker paralleller mellom Wolverhamptons annullerte mål og scoringen som Arsenal fikk godkjent mot Liverpool i Premier League tidligere i sesongen, da VAR ikke hadde kameraer som dekket noen av de to situasjonene, og som begge endte med å tilsynelatende bli dømt feil.

VAR kunne ikke i Arsenal-kampen definitivt slå fast at Bukayo Saka var offside, og linjemannens avgjørelse ble derfor stående. Ved Totis annullerte scoring hadde ikke VAR kameraer som kunne bevise at Matheus Nunes var onside, og derfor ble også her linjemannens avgjørelse stående.

– Dette var utrolig uheldig for Wolves, og understreker problemene med VAR, kommenterer Johnson.

ESPN-eksperten mener også at gjestene var uheldige da Mohamed Salahs scoring fikk stå. 

– Mike Dean bestemte seg for å ikke gripe inn og lot avgjørelsene tatt ute på banen stå, men vi vil sannsynligvis få se lignende situasjoner der en scoring blir annullert, sier Johnson om Salahs scoring.