Rød jubel i Sør-Amerika: Darwin herjet igjen - historisk seier for Mac Allister og Argentina

Darwin Nunez fortsetter scoringsformen, ny seier for Luis Diaz og en historisk triumf for Alexis Mac Allister natt til onsdag.

I den sør-amerikanske VM-kvalifiseringen er det sjelden snakk om å hvile spillere. Der går det som regel i et forrykende tempo uansett hvem som er motstander og hvordan tabellen ser ut.

Natt til onsdag var fire Liverpool-spillere involvert for sine landslag, og for tre av dem ble det stor grunn til å juble.

Uruguay - Bolivia 3-0 (2-0)

Darwin Nunez er i kjempeform for landslaget som ledes av Marcelo Bielsa. Forrige uke punkterte han kampen da Argentina ble påført sitt første tap på over et år, og hjemme mot Bolivia var han på pletten igjen.

Etter et kvarter satte han inn 1-0-målet med en flott avslutning, før han la på til 3-0 med et hodestøt etter 71 minutter.

Liverpool-spissen fikk deretter hvile resten av kampen da han ble byttet med Luis Suarez like etterpå. Nunez er i kjempeform før møtet med Manchester City på lørdag!

Brasil - Argentina 0-1 (0-0)

Et aldri så lite maktskifte er på gang i Sør-Amerika. Argentina er regjerende mestere både i VM og Copa America, og natt til onsdag skjedde noe som aldri har skjedd før i VM-kvalifiseringen.

Brasil gikk for første gang i historien på tre strake tap i kvalifiseringen, og de tapte på hjemmebane for aller første gang da det var Argentina som tok de tre poengene på Maracana.

Brasilianerne vil neppe ha noen problemer med å komme seg til VM, men er likevel inne i en aldri så liten sportslig krise for øyeblikket. For Argentinas del fortsetter oppturen. De topper tabellen.

Alisson Becker og Alexis Mac Allister spilte hele kampen for hvert sitt lag. Nicolas Otamendi ble matchvinner.

Paraguay - Colombia 0-1 (0-1)

Luis Diaz hadde en stor opplevelse da han senket Brasil med to mål forrige uke med sin far på tribunen, og oppturen fortsatte for Colombia da de spilte bortekamp mot Paraguay.

Diaz var i startoppstillingen og kunne se Rafael Borre sette inn et straffespark tidlig i første omgang. Det ble kampens eneste mål, og colombianerne er nå på andreplass på tabellen. Det gjør nok godt for landslaget som ikke klarte å kvalifisere seg til VM i Qatar.

Diaz spilte 81 minutter og tar med seg en god opplevelse hjem til Merseyside før møtet med Manchester City.

La oss håpe alle spillerne kommer trygt hjem og får restituert godt nok før storkampen på lørdag.