Punger ut for å få søramerikanerne hjem så fort som mulig

Brasils fotballforbund dekker utgiftene for privatfly for deres spillere, mens Liverpool må spleise med andre klubber for å få de øvrige søramerikanerne hjem.

For tredje gang av tre mulige denne høsten skal Liverpool spille tidligkamp lørdagen etter en landslagspause. Etter å ha slått Wolves og Everton på de to foregående forsøkene, er det nå Manchester City som skal stå på motsatt banehalvdel. 

Det byr på utfordringer for spillerne som er på landslagsoppdrag, og spesielt de som er i Sør-Amerika for å spille VM-kvalifisering. De siste kampene spilles natt til onsdag engelsk tid, og spillerne får under tre døgn til å forberede seg til neste ligakamp når de ankommer England, der de også må ta hensyn til jetlag og restitusjon etter landskampene. 

Derfor er det vanlig at klubbene sørger for å skaffe privatfly for å få spillerne hjem så fort som mulig, men nå får de også hjelp. Mirror skriver at det brasilianske fotballforbundet har bestemt seg for å chartre et fly for å få Premier League-spillerne hjem rett etter deres kamp mot Argentina på hjemmebane. 

Alisson Becker er blant de som spiller for Brasil og som vil dra nytte av en tidlig og komfortabel reise hjem. Manchester City-målvakt Ederson har på sin side meldt forfall til denne samlingen, men det er en rekke Premier League-spillere i troppen til Brasil. Ifølge Mirror betaler Brasil om lag 5000 pund per spiller som skal på flyet.

De tre andre må også komme seg hjem

Om Alexis Mac Allister får sitte på med flyet etter å ha spilt mot Brasil på Maracana gjenstår å se. Mirror skriver at det er mer sannsynlig at klubber i Nord-England går sammen om å hente hjem de argentinske spillerne. Manchester City har Julian Alvarez i troppen til verdensmesterne, mens Manchester United-spiller Facundo Pellistri også er med. 

Også Darwin Nunez og Luis Diaz spiller landskamp natt til onsdag for henholdsvis Uruguay og Colombia, og Liverpool vil nok forsøke å få de også med på et fly. 

Jürgen Klopp har tidligere kalt det en vits at søramerikanske spillere blir satt opp til å spille tidligkamp lørdagen etter en landslagspause. 

– Det er ikke noe problem å spille tidlig om du har en hel uke i forkant, sa han.

– Ingenting har endret seg. De bryr seg ikke i det hele tatt om spillerne, la Klopp til tidligere i høst. 

Kampen mot Manchester City skulle ha blitt spilt 18.30 lørdag, men ble flyttet til 13.30 på forespørsel fra politiet i Manchester. 

Diaz herjet mot Brasil med far på tribunen. Nunez-scoring senket Argentina

Diaz herjet mot Brasil med far på tribunen. Nunez-scoring senket Argentina

Liverpools angrepsspillere i storform i to røde dueller i natt, og spesielt for Luis Diaz ble det en følelsesladet aften.

Årets siste landslagspause er over

Vi fulgte landskampene: Årets siste landslagspause er over

Den siste landslagspausen i 2023 er nå over.

Innsikt 22.nov 08:33