Diaz herjet mot Brasil med far på tribunen. Nunez-scoring senket Argentina

Liverpools angrepsspillere i storform i to røde dueller i natt, og spesielt for Luis Diaz ble det en følelsesladet aften.

Colombia - Brasil 2-1 (0-1)

Luis Diaz og Alisson Becker møttes til dyst i den søramerikanske VM-kvalifiseringen, og spesielt for førstnevnte ble det en følelsesladet aften. Dette var Diaz sin første kamp siden den dramatiske kidnappingen av hans foreldre, og i kampen mot Brasil var foreldrene på tribunen. 

Lenge så det ut til at Alisson og Brasil skulle trekke det lengste strået etter Gabriel Martinellis tidlige scoring, men Luis Diaz ville det annerledes. 

Etter 75 minutter var Liverpool-spilleren, som var på banen hele kampen, på pletten og satte inn utlikningsmålet. Fire minutter senere gjorde han 2-1 for hjemmelaget bak lagkamerat Alisson i Brasil-målet. 

Sistnevnte var nok skuffet over å ha tapt, men forstod samtidig hvor mye opplevelsen betydde for Diaz. Etter kampen omfavnet de to lagkameratene hverandre, og for Diaz ble det en stor kveld med flagget på brystet. 

Argentina - Uruguay 0-2 (0-1)

I Buenos Aires var det duket for en annen rød duell natt til fredag, da Alexis Mac Allister og Darwin Nunez møttes. Begge Liverpool-spillerne startet kampen, som skulle ende med et overraskende resultat. 

De regjerende mesterne fra Argentina har blitt laget som aldri taper. Fjorårets nederlag mot Saudi-Arabia i VM er det eneste siden 2019. Derfor var det et stort sjokk da Nunez og Uruguay tok med seg alle poengene hjem. 

Liverpool-spissen spilte en viktig rolle for at det skulle skje. Han ble spilt gjennom noen få minutter før slutt og sørget for å punktere kampen slik at Uruguay fikk med seg en ny sterk seier under ledelse av Marcelo Bielsa. I forrige runde ble det seier også mot Brasil, og Nunez scoret også i den kampen. 

For Mac Allisters del ble det en tung dag på jobben, og han ble byttet ut i pausen. 

I denne saken kan du lese hvordan det går med alle Liverpools landslagsspillere:

Årets siste landslagspause er over

Vi fulgte landskampene: Årets siste landslagspause er over

Den siste landslagspausen i 2023 er nå over.

Innsikt 22.nov 08:33