Tar med seg familien til Merseyside etter landslagspausenNye detaljer om bortføringen av Diaz sin far

Det er én uke siden Luis Manuel Diaz ble reddet.

Torsdag for en uke siden kom nyheten Luis Diaz og alle hadde håpet på. Hans far, Luis Manuel Diaz, var endelig sluppet fri etter nesten to uker i fangenskap. Beskjeden kom knappe to timer før Liverpool skulle spille bortekamp mot Toulouse – en kamp Diaz faktisk startet i.

Nå har The Athletic kommet med nye detaljer om hvordan bortføringen av Diaz sine foreldre gikk til. Begge foreldrene hans ble kidnappet nær en bensinstasjon, der en gruppe på motorsykler tvang dem inn i en bil og kjørte mot grensen til Venezuela. 

Det tok ikke lang tid før moren Cilenis ble reddet, det skjedde innen et døgn, men for faren Luis Manuel var det mer dramatisk og langvarig. Hendelsen skjedde samtidig som det var valg i Colombia – og fikk enorm oppmerksomhet. 

Langt borte fra folk

På grensen mellom Colombia og Venezuela ble Luis Manuel Diaz ført dypt inn i jungelen. Han hadde bind for øynene, og de bevegde seg i ulendt terreng utenfor stier, opp og ned store høyder. På et tidspunkt måtte bakmennnene få tak i et muldyr for avlastning i bæringen i det tøffe terrenget.

Diaz senior skal ha vært dårlig, men fått strenge beskjeder om å «gå, gå, gå!». Diaz senior skal ha vært svært utslitt, men var i stand til å spise vanlig mat. Det mest kritiske var dehydrering, forverret av de store reiseavstandene, skriver The Athletic.

De har vært i kontakt med Josher Jesus Brito Diaz, som er Diaz sitt søskenbarn, og var den som var mellommann mellom Diaz-familien og politiet i letingen etter Diaz.

Tre dager inn i fangenskapet skal ting ha endret seg, da han ble overført til National Liberation Army/Ejercito de Liberacion Nacional (ELN). ELN har vært aktive siden 1960, og er en bevæpnet opprørsgruppe som har arbeidet mot den colombianske regjeringen i flere tiår.

Det er uklart om ELN fanget dem opp, eller om de som kidnappet Diaz tok ham med til geriljastyrken i håp om å få belønning. Regjeringen har uttalt at de kjenner til at bortføringen ble utført av «en gruppe som er tilknyttet ELN», men Josher hadde en annen oppfattelse av det.

– Da han hadde vært kidnappet i rundt tre dager, tok ELN over og tok dem bort fra de andre kriminelle. De ga gam til ELN. Da de tok over fikk han bedre behandling, og han følte seg aldri dårlig behandlet av dem, sier han til The Athletic.

Ingen løsepenger

ELN skal ikke først ha forstått hvem de hadde i fangenskap – og  De som først bortførte foreldrene til Diaz ønsket å kreve løsepenger, og bruke timingen av valget i Colombia, men etter at ELN tok over ble det ikke slik.

– De spurte først «hva er navnet hans?». De forsto at det hadde vært en feil å bortføre ham, at han var Luis Diaz sin far, og at de skulle starte prosessen med å få ham fri – men at det ville ta tid, sier Diaz sitt søskenbarn.

Ingen løsepenger ble krevd eller betalt. ELN ønsket å slippe ham fri, men krevde sikkerhetsgarantier, og det tok tid. Det var 200 fra militæret som lette etter ham i grenseområdene til Venezuela.

De skal ha blitt enig om overlevering på et øde område i fjellene, og ELN etterlot Luis Manuel der for å bli funnet. Det skal ha tatt flere dager å gå til der helikopteret til slutt plukket ham opp forrige torsdag.

Skal til Merseyside

Liverpools nummer 7 er nå gjenforent med sin far. Det skjedde i Barranquilla, som var den første profesjonelle klubben Luis Diaz spilte for. De ble gjenforent mandag kveld, etter at han hadde kommet til landslagssamling.

Colombia skal spille mot Brasil på Estadio Metropolitano natt til fredag, og borte mot Paraguay natt til onsdag i neste uke.

The Athletic skriver at forrige helgs kamp mot Brentford kom for tildig for at Diaz-familien kunne reise til England – men planen er at de skal reise til Merseyside etter landslagspausen.

– Han hadde all hjelp han trengte. Også supporterne som støttet Luis så mye. Den moralske støtten, og støtten han trengte i det øyeblikket. Han forsto at han «never walked alone», sier Josher Jesus Brito Diaz.

Med statistikk og funfacts som jobb

OptaMed statistikk og funfacts som jobb

Michael Reid (27) har en jobb litt utenom det vanlige. Han mater et fotballpublikum som aldri ser ut til å bli mett på statistikk og funfacts.

Kopite 16.nov 10:00
Dette er sesongens fem beste spillere så langt

Dette er sesongens fem beste spillere så langt

Liverpool har fått en god start på sesongen, og blant mange gode prestasjoner er det fem spillere som stikker seg ut som de beste så langt.

Kommentar 15.nov 18:07