– Forrige sesong var den tøffeste i min karriere

Diogo Jota er for alvor tilbake – og scorer i annenhver kamp.

Denne sesongen har Diogo Jota allerede scoret flere mål enn han scoret forrige sesong. Portugiseren har åtte mål på 16 kamper så langt denne sesongen. Forrige sesong stoppet han på sju på 28 kamper i en veldig vanskelig sesong.

Jota startet sesongen med en hamstringskade. Han kom inn igjen på laget som innbytter mot Everton og Brighton, før han startet mot fjorårssesongens to topplag Arsenal og Manchester City.

Han fikk så en alvorlig leggskade på overtid i seieren mot City, som gjorde at han mistet VM for Portugal. Han var ikke tilbake i spill igjen før i midten av februar.

– Dersom du designet en graf over karrieren min, så gikk grafen stort sett oppover hele tiden – så kom en stor skade. Du går glipp av det første VM i din karriere. Vi gjorde det ikke så bra i Liverpool, så jeg følte veldig på at jeg ikke kunne gjøre noe. Bare sitte på sofaen og se kampene til Liverpool og Portugal. Ja det var utvilsomt den verste sesongen så langt, sier han til liverpoolfc.com.

– Jeg hadde noen uker der jeg var helt i starten av en lang rehabiliteringsperiode, og så starter VM og du innser «jeg er ikke der, jeg er her», og det var åpenbart tøft. Du kommer bare gjennom det, prøver å gjøre de riktige tingene for å bli frisk så snart som mulig og komme tilbake dit igjen. Det kommer flere VM, og det kommer bedre sesonger, sier han.

– Jeg prøvde å avslutte forrige sesong så bra jeg kunne for å hjelpe laget, og vi gjorde et godt forsøk. Det var ikke godt nok, men denne sesongen har vi fått en ny start og kan skrive vår egen historie igjen.

Ville bryte opp angrepstrioen

Jota ble Liverpool-spiller høsten 2020, og kom samtidig som Thiago Alcantara. Den gang hadde Liverpool Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané i angrep, og de fleste så på Jota som backup.

– Alle snakket om angrepstrioen, den beste angrepstrioen i verden. Alle forventet at jeg bare skulle være innbytter, men jeg visste med meg selv at jeg kunne utfordre det, og det var noe av det første Jürgen sa til meg: «Jeg vil ha deg her, men jeg vil at du skal kjempe om en plass i førsteelleveren». For meg var det som at jeg tenkte at jeg ville dette, og han sier dette til meg, så hvorfor ikke, sier han.

– Så jeg tok bare dag for dag, trente og spilte så bra jeg kunne når jeg kom på banen. Jeg var heldig som scoret med en gang mot Arsenal, og alt fungerte fra det øyeblikket.

Jota har 49 mål og 129 kamper for Liverpool så langt. I august i fjor signerte han en ny kontrakt til sommeren 2027.

Han er nå på landslagsoppdrag med Portugal, som har hatt en eventyrlig EM-kvalifisering med åtte seire av åtte mulige og 32-2 i målforskjell. De er for lengst kvalifisert til EM i Tyskland.

Lichtenstein - Portugal spilles torsdag kl. 20.45, og vises på TV 2 Play
Portugal - Island spilles søndag kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play

– Som å spille Football Manager i virkeligheten

– Som å spille Football Manager i virkeligheten

Diogo Jota fortsetter trenerutdanningen, men har ingen ambisjoner om å bli manager.

Salah trenger bare å se på sine gamle lagkamerater for å slå fra seg Saudi-Arabia

Salah trenger bare å se på sine gamle lagkamerater for å slå fra seg Saudi-Arabia

Det vil være en katastrofe om Salah skal trappe ned og dra til Saudi-Arabia. Han bør ha mange år igjen i Europa

Kommentar 14.nov 10:03