115 anklagelser:Hevder at rettsaken mot Manchester City har fått en dato

Daily Mail melder om fremgang i anklagelsene mot de lyseblå.

Etter at Everton ble trukket poeng i årets Premier League-sesong på grunn av brudd på Financial Fair Play-reglene, har flere engelske medier begynt å dra opp igjen den pågående saken mot Manchester City. De lyseblå står overfor 115 brudd på reglene, flere av dem i den økonomiske delen.

Det har vært svært stille rundt den pågående og omfattende etterforskningen helt siden nyheten kom i februar, men nå hevder Daily Mail å ha fått tak i flere detaljer.

Den engelske avisen skriver at prosessen har nådd et punkt der uttalelser blir innhentet fra vitner. Denne fasen forventes å fortsette inn i våren 2024.

Opplysningene er ikke bekreftet av verken Premier League eller Manchester City per nå.

«Det har nå kommet frem at en dato for rettsaken foreløpig er satt til senhøsten 2024. Kilder antyder at en konklusjon kanskje ikke vil bli nådd før slutten av neste sesong (2024/25). Da går også Pep Guardiolas kontrakt med City ut», skriver Daily Mail.

Avisen skriver videre at en en dom sannsynligvis vil falle på sommeren i 2025, hvis rettsaken går som planlagt. 

«Potensielle forsinkelser kan forlenge prosessen ytterliggere, spesielt hvis en av partene finner utfallet utilfredstillende. En anke vil legge til betydelig tid», skriver de videre.

Nyheten kommer torsdag på grunn av en antatt enighet mellom Manchester City og Premier League.

«De har blitt enige om å møtes foran et uavhengig panel i det som kanskje er den største høringen i turneringens historie».

Oppsummering

- Premier League startet en etterforskning av Manchester City i 2018, og siktet klubben for 115 brudd på økonomiske regler i februar.

- Bruddene som etterforskes skal ha skjedd fra 2009/10-sesongen og ti år frem i tid. De lyseblå ble tatt over av Sheikh Mansour i 2008.

- Saken ble dratt opp igjen i engelske medier da Everton ble trukket ti poeng av årets Premier League-sesong etter brudd på Financial Fair Play-reglene.

- Torsdag 30. november melder Daily Mail om at en rettsak mot City sannsynligvis vil starte på høsten i 2024.

Hvorfor tar det så lang tid?

Dette spørsmål kan kanskje besvares bedre av andre, men med 115 punkter på listen, er det selvfølgelig svært mange saker og detaljer som må gjennomgås av både Premier League og Manchester City.

Everton, som nylig fikk sin dom på ti minuspoeng, stod ovenfor en siktelse. Den saken tok åtte måneder å få en dom på, selv om det i prinsippet bare var ett lovbrudd som ble etterforsket.

Med 115 lovbrudd, noen mer alvorlige enn andre, vil det da ta lenger tid. I Evertons sak er kanskje ikke prosessen over heller, for klubben har bekreftet at de vil anke avgjørelsen.

«En slik anke må behandles og avsluttes før slutten av sesongen», skrev Paul Joyce i The Times.

Et annet spørsmål, som er minst like viktig, er hva som blir en eventuell straff hvis Manchester City blir funnet skyldig i flere punkter.

Dette må skje om det skal bli avansement og førsteplass i kveld

Dette må skje om det skal bli avansement og førsteplass i kveld

Kveldens kamp mot LASK kunne vært ubetydelig, men det er den ikke.

Innsikt 30.nov 12:03
Dette er kampene Alisson forventes å gå glipp av

Dette er kampene Alisson forventes å gå glipp av

Caoimhin Kelleher ser ut til å få en brukbar rekke med kamper i Liverpool-buret.