Dette er de viktigste nyhetene å ta med seg inn i en ny uke

Liverpool tok et meget sterkt poeng mot Manchester City, men to skader ødela litt av gleden.

Manchester City-kampen på lørdag kom litt brått på etter høstens tredje landslagspause. 13.30-kamp, en vanskelig bortekamp, men de røde kom seg veldig godt ut av kampen.

De lyseblå tok ledelsen etter en svak Alisson-involering midtveis i andre omgang, før Trent Alexander-Arnold leverte en fantastisk mål ti minutter før slutt. Liverpool ble da det første laget som tok poeng fra Manchester City på Etihad denne sesongen.

Resultatet sender Jürgen Klopps mannskap ned på tredjeplass, men det skiller bare to poeng opp til Arsenal, og ett til Manchester City. The Gunners vant 1-0 mot Brentford, samtidig som Aston Villa tok en kruttsterk seier mot Tottenham.

Det er dermed duket for en svært tett og interessant toppkamp før det tøffe desember-programmet starter neste helg. I løpet av den neste måneden skal de røde spille syv seriekamper mot Fulham (H), Sheffield United (B), Crystal Palace (B), Manchester United (H), Arsenal (H), Burnley (B) og Newcastle (H).

Se høydepunktene fra 1-1 kampen mot Manchester City:

To nye skader for Liverpool

Etter poengdelingen på Etihad Stadium, var det få som var misfornøyd med kampen, men to skader kan skape problemer for Jürgen Klopp de neste ukene. Diogo Jota måtte av med en muskelskade i den andre omgangen, mens Alisson tydelig slet med ene låret på tampen av oppgjøret.

Alvorlighetsgraden på skadene er enda ikke kjent, og nyheter om duoens situasjon ventes tidlig denne uken. Tyskeren sa dette etter kampen:

Det mørke bakteppet etter denne kampen er åpenbart at Ali fikk en kjenning og at Diogo følte på noe. Det er noe vi må undersøke, og vi får se hvor alvorlig det er.

Klopp antydet at det tidlige avsparket etter landslagspausen kan ha vært en faktor til at skadene kom.

Får jeg lov til å snakke om det? Det vet jeg ikke. Men jeg aner ikke hva den (Alissons skade) kommer av. Ja, det er uvanlig, men det kan skje og det skjedde med oss i dag.

Utenom Alisson og Jota, mangler også Liverpool-treneren Stefan Bajcetic, Thiago Alcantara og Andy Robertson. Conor Bradley var tilbake på treningsfeltet like før City-kampen.

SLET: Alisson hadde problemer med å fullføre City-kampen. Vi krysser fingrene for at brasilianerens skade ikke er alvorlig.

Flere spillere slet med jet-lag

Heldigvis vil ikke landslagspausene og de lange reisene fra Sør-Amerika bli et problem igjen før i mars. Det setter nok Alexis Mac Allister pris på, som ikke spilte sin beste kamp mot Manchester City.

Argentineren så litt preget ut, og hadde problemer med å komme opp i det høye tempoet som trengs i Premier League. Etter kampen forklarte midtbanespilleren at det hadde vært noen tøffe dager.

For å være ærlig så er det ekstremt vanskelig. Da vi forberedte oss til kampen klarte jeg ikke å holde øynene åpne. Det er tøft med jetlag og en lang reise, men vi liker å spille fotball og må bare gjøre det beste ut av det.

24-åringen, som igjen ble benyttet i den dype rollen på midtbanen, spilte 135 minutter for Argentina i landslagspausen. 90 av dem kom mot Brasil, tre dager før lørdagens kamp. Han var likevel fornøyd med resultat.

– Det var en veldig tøff kamp, som vi forventet oss. De er et veldig godt lag, men det ble et rettferdig resultat til slutt. De hadde mest ballbesittelse, men kom seg ikke til mange sjanser. Uavgjort var et fair resultat

SLET MED JET-LAG: Alexis Mac Allister hadde ikke fått mange timene på puten før 13.30-kampen mot Manchester City.

Tre målpoeng fra Roman Haug

Søndag ettermiddag var også LFC Women i aksjon, og rødtrøyene vant til slutt 4-0 mot Brighton. Resultatet sender Matt Beards lag opp på en femteplass, bare to poeng bak Manchester City på topp 3.

Liverpools norske bidrag, Sophie Roman Haug, har slitt litt med å tilpasse seg spill i England så langt, men i går løsnet det skikkelig for landslagsspissen.

Like før pause leverte spissen den målgivende pasningen til Shanice van de Sanden, som sendte Liverpool opp i en 2-0 ledelse. Etter timen spilt serverte hun også Ceri Holland, og det stod 3-0.

På tampen av oppgjøret tegnet hun seg også på scoringslisten, og leverte sitt tredje målpoeng for dagen. Da er det lov å feire litt med supporterne!

Klopps seiersprosent i 13:30-kamper er under 50 prosent

Historien bak tidligkampen: Klopps seiersprosent i 13:30-kamper er under 50 prosent