Nekter å tape med kapteinsbindet – gjorde alt på egenhånd og snudde mot Montenegro

Liverpools nummer 8 er i fantastisk form.

Ungarn - Montenegro 3-1 (0-1)

Ungarn var allerede kvalifisert for EM i Tyskland etter den dramatiske scoringen sju minutter på overtid mot Bulgaria på torsdag – i en kamp der Dominik Szoboszlai var nest sist på begge scoringene.

Det gjorde at presset ikke var like stort mot Montenegro for Ungarn sin del på søndag – men for Montenegro sto alt på spill. Med seier kunne de ta seg til EM dersom Bulgaria gjorde jobben borte mot Serbia. I det 69. minutt tok Bulgaria ledelsen, men Serbia utlignet til 2-2 åtte minutter før slutt.

I førsteomgangen markerte Szoboszlai seg med flere dødballer, men det ble lite utav det. Han fikk et gult kort midtveis i omgangen. 10 minutter før pause var det Slobodan Rubezic som scoret kampens første mål, da Aberdeen-forsvareren fikk ballen i mål etter Stevan Jovetic sitt forarbeid.

Fantastisk soloprestasjon

Dette var Szoboszlais 12. kamp som landslagskaptein, og han bare nekter å tape. Ungarn hadde ikke tapt i noen av de 11 foregående kampene med ham som kaptein, og han ville heller ikke gjøre det her.

I det 66. minutt fikk han ballen ute til høyre. Han slo én tunnel, lurte bort en annen forsvarer, og avsluttet sikkert nede til venstre med høyrefoten. En fantastisk soloprestasjon og scoring.

Reprisene var så vidt ferdigvist før ballen lå i mål igjen. Den store spissen Martin Adam spilte ham gjennom med en stikker, og han avsluttet via keeper og i mål med venstrefoten. På under to minutter var kampen snudd.

Se scoringene hans her og frisparket som ga 3-1 her:

Montenegro presset på for utligning mot slutten, men kunne ikke overliste en fantastisk Denes Dibusz i Ungarn-målet.

To minutter på overtid ble han taklet stygt like utenfor 16-meteren, men kom uskadet fra det og tok selv frisparket. Milan Mijatovic gjorde en god redning, og på returen var Adam Nagy og satte inn 3-1.

23-åringen spilte samtlige 96 minutter, og var overalt på banen. I utgangspunktet spilte han i en fremskutt midtbanerolle mot venstre. I Liverpool har han stort sett spilt til høyre.

Ungarn går til EM etter en fantastisk kvalifisering, der kom seg ubeseiret gjennom gruppe G. De får følge av Serbia, som tar andreplassen.

KAPTEIN: Dominik Szoboszlai har nå 10 mål på 38 landskamper.

City neste

Det var nok en kamp som kostet mye krefter og energi – og heldigvis er han nå ferdigspilt i denne landslagspausen og kan returnere til Merseyside for å lade opp til lørdagens kamp mot Manchester City.

Akkurat dét er en kamp han ser frem til, mot sin gode venn og nabo Erling Braut Haaland.

Ifølge Paul Joyce i The Times skal Szoboszlai umiddelbart ha fått respekt i garderoben da han etter en av sine første treningsøkter med klubben spurte sine nye lagkamerater om hvilke kamper som ville bli de tøffeste for Liverpool den kommende sesongen. Kampene mot Manchester City og United skal ha blitt nevnt, og ifølge Joyce skal 23-åringen rolig ha svart at han forventet Liverpool skulle vinne dem begge.

Manchester City - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.