– Ser på meg selv som en midtstopper

Joe Gomez mener midtstopper er hans naturlige posisjon, men han er mer åpen for å spille back nå enn tidligere i karrieren.

Joe Gomez har med unntak av den forrige kampen mot Brentford vært tilgjengelig til samtlige oppgjør i 2023/24-sesongen, og så langt har han vært på banen i femten kamper. Får han spilletid mot Manchester City på søndag vil han allerede ha over halvparten av de 31 kampene han spilte totalt i alle turneringer forrige sesong. 

26-åringen har fordelen av å være en fleksibel spiller. Denne sesongen har han startet kamper både som midtstopper, høyreback og venstreback - posisjonen han startet sin Liverpool-karriere i for åtte år siden. 

Selv sier han at det er i midten han føler det er mest naturlig å spille, men at han er mer åpen for å spille back enn han var før. 

– Jeg ser på meg selv som en midtstopper, men etter hvert som tiden har gått og jeg har lært mer om spillet, setter jeg nå mer pris på utfordringen som følger med å spille back. 

– Da jeg var yngre var jeg nok ikke like åpen for det, men etter hvert som årene har gått har jeg blitt mer opptatt av å ta utfordringen på strak arm, sier Gomez. 

Forsvarsspilleren har spilt 188 kamper for de røde og står med syv målgivende pasninger. Han venter fremdeles på sitt første mål for klubben. 

Yngre og friskere

26-åringen er den eneste av dagens spillere som var i førstelagstroppen da Jürgen Klopp kom inn dørene for litt over åtte år siden. Han har sett mange spillere komme og gå, men sjelden har det vært en større overhaling enn vi så i sommer. 

– Nå har vi fått en garderobe som er yngre og friskere. Det ser du bare på alderen på spillerne, sier Gomez ifølge This Is Anfield. 

Med ungdommelig mot tror Gomez Liverpool kan komme tilbake til toppen, og at presset kanskje er noe senket sammenliknet med i fjor. 

– Noen ganger kan tidligere bragder bli en slags byrde, så det å bruke forrige sesong som læring med tanke på å takle press og forventninger har vært veldig nyttig, sier han.

– Manageren kjenner situasjonen best, og han har snakket om det samme. Det viser bare at vi nå er sultne og klare til å sette på turboen igjen, sier Gomez.

Dersom Gomez er skadefri er han aktuell for kamptroppen når Liverpool gjester Manchester City på Etihad lørdag klokken 13.30. 

Syv røde kan begynne å glede seg til EM, mens syv andre må kjempe for å komme til mesterskapet

Syv røde kan begynne å glede seg til EM, mens syv andre må kjempe for å komme til mesterskapet

20 lag er så langt klare for EM 2024, og syv Liverpool-spillere kan trolig være trygge på en plass i mesterskapet dersom de holder seg skadefrie.

Årets siste landslagspause er over

Vi fulgte landskampene: Årets siste landslagspause er over

Den siste landslagspausen i 2023 er nå over.

Innsikt 22.nov 08:33