Vil gjøre tidligere fotballproffer til dommere

Howard Webb skal allerede ha 12 aktuelle navn på blokka.

Dommerne har vært mye i fokus denne sesongen, og Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) har slitt med rekrutteringen. På grasrotnivå og Sunday League i England har det vært problem å få tak i dommere, og all kritikken har blitt nevnt som en mulig årsak. Hele 10 000 dommere skal ha gitt seg i Storbritannia de siste fem årene.

Det er en av grunnene til at det har vært så stort fokus på hvordan spillere skal oppføre seg mot dommerne.

Et forslag noen eksperter har kastet frem tidligere, ser nå ut til å bli aktuelt og gjennomført. The Telegraph rapporterer at dommersjef Howard Webb har holdt samtaler med spillere som nylig har lagt opp eller som er på tampen av karriere, og han har fått napp.

12 navn på listen

Ifølge avisen er det en gruppe på 12 spillere eller tidligere spillere som har vist interesse for å ha en videre karriere i fotballen som dommere. 

Webb har fokus på å finne de neste toppdommerne, og PGMOL har satt opp en utviklingsgruppe for dommere under et prosjekt de har kalt «Elite Development Referee Plan», der det allerede er 42 dommere.

Daily Mail melder at spillerne og eks-spillerne vil settes på et program som raskt skal kunne utdanne dem som dommere. Det er ikke sagt noe om hvor raskt det vil kunne gå med et slikt hurtigprogram, men vanligvis tar det mange år for en dommer å komme seg opp på høyeste nivå. 

Nå er Darwin tidenes dyreste Liverpool-kjøp

Nå er Darwin tidenes dyreste Liverpool-kjøp

Etter kampen mot Manchester City måtte Liverpool sende ny betaling til Benfica.

Allerede neste sesong kan spillere bli utvist i ti minutter – også i Premier League

Allerede neste sesong kan spillere bli utvist i ti minutter – også i Premier League

IFAB har hatt sitt møte i London.