Allerede neste sesong kan spillere bli utvist i ti minutter – også i Premier League

IFAB har hatt sitt møte i London.

International Football Association Board (IFAB) som er ansvarlig for reglene i fotballen, har hatt sitt møte i London i dag, der de har blitt enig om å teste ut nye tiltak i fotballen.

Det er ikke ofte det rulles ut så revolusjonerende tiltak som dette, men forslaget om «sin-bins» har fått støtte, og skal testes ut.

«Sin-bins» er hentet fra rugby, og er en tidsbestemt utvisning fra kampen. Slik en kanskje i Norge kjenner bedre fra «tominuttere» i håndball, eller i ishockey der en kan bli utvist i to, fem, ti minutter – eller hele kampen. For fotballen er forslaget at en utvisning som denne varer i ti minutter.

Allerede neste sesong

Grunnen til at dette skal testes ut, er for å bli kvitt dårlig oppførsel på banen. Det kan skje for munnbruk, dersom spillere omringer dommeren, eller bare oppfører seg dårlig.

Ifølge The Telegraph kan det også bli brukt der det lages kyniske frispark, som å stoppe en kontring. Hendelser kommentatorer ofte omtaler som «oransje kort», der det gis gule kort fordi det ikke er alvorlig nok til å bli utvisning.

Journalisten Ben Rumsay skriver at det enighet om å teste ut dette tiltaket i fotballen. Ikke bare i mindre profilerte ligaer og på grasrotnivå, men også på aller høyeste nivå og i Premier League. Det er planlagt at testingen starter allerede neste sesong.

Vil stramme opp

Ifølge Dale Johnson i ESPN har det også blitt bestemt at det skal gjøres et prøveprosjekt der det kun er kapteinene som kan snakke med dommeren etter store hendelser i en kamp.

Samtidig skal det strammes opp og bli strengere lover for konfrontasjoner. En annen regel, som mange kanskje har glemt – den såkalte «sekssekundersregelen» der en målvakt ikke kan holde ballen i lenger enn seks sekunder, og risikerer indirekte frispark i mot, skal også ha mer fokus.

Premier League har valgt å ikke innføre det semiautomatiserte offsidesystemet som brukes av UEFA og FIFA. Utviklingen av den teknologien har prioritet.

Det skal være en ny gjennomgang av VAR-protokollen, men det er ikke slik at den skal overstyre dommerne på banen sine avgjørelser om frispark, cornere og gule kort.

Dagens møte var en anledning for diskusjon rundt ulike temaer. De skal opp igjen til avstemning i Glasgow 2. mars, og eventuelle endringer i fotballreglene vil bli innført 1. juli og før neste sesong.

Hvem er tilgjengelig og bør få sjansen mot LASK Linz?

Hvem er tilgjengelig og bør få sjansen mot LASK Linz?

Reservene ønsker spilletid, unggutter banker på døren, men et avansement kan sikres med seier.

Konkurranse: Hva gjør du Never Alone?

Konkurranse: Hva gjør du Never Alone?

Vil du vinne signerte drakter av van Dijk og Núñez? Del hva ekte Liverpool-supportere aldri gjør alene i konkurransen #YN_A på Instagram og TikTok.

Supporterklubben 28.nov 13:58