Vurderer ti minutters utvisninger i fotball

Spillere som ikke oppfører seg er et tema og en prioritert sak for The International FA Board (IFAB) før deres neste møte.

Det er The International FA Board (IFAB) som står ansvarlig for reglene i fotball, og dersom det skal komme endringer så må det komme fra dem.

Ifølge The Times er det nå fokus på spillernes reaksjoner på dommeravgjørelser, og et ønske om at dommeren skal respekteres på en helt annen måte enn det han gjør i dag. 

Vi er vant med å se spillere slå oppgitt ut med hendene og kjefte på dommeren, og når IFAB skal ha sitt neste møte om to uker, skal «upassende oppførsel» stå høyt på agendaen og være et prioritert tema, ifølge avisen.

Vurderer «sin-bins»

Det har allerede blitt eksperimentert med «sin-bins» i fotball på aldersbestemt nivå i England siden 2019, der spillere må forlate banen i ti minutter dersom dommeren reagerer på oppførselen til en spiller. Dette beskrives som vellykket, og er et tiltak som har fått bred støtte.

I håndball gis det utvisninger på to minutter, men her er det kun snakk om utvisninger på tid dersom det går på oppførsel, og ikke andre regelbrudd som stygge taklinger.

IFAB skal også se mot rugby, og vurderer å innføre regelen der kun lagets kaptein kan henvende seg til dommeren.

Det vil i så fall ta det enda lenger enn den linjen de har lagt seg på i Premier League denne sesongen, der spillerne risikerer gule kort dersom to eller flere spillere omringer en dommer.

Ifølge The Times har det så langt blitt gitt 88 gule kort for dårlig oppførsel i Premier League denne sesongen.

Ifølge Lukas Brud, som er sjef for IFAB, er det et globalt problem at dommerne får gjennomgå av spillere, trenere, supportere og foreldre i barneidretten, og det er en bekymring at så mange dommere gir seg.

– Det starter på toppen. Det fotballidolene gjør på kamp, vil barn og spillere på amatørnivå prøve å kopiere neste dag. Det er et stort problem å beholde dommere, eller motivere folk til å begynne som dommere. De ser hva som skjer på banen, kjenner på angrepene og frykter overfall, sier Brud til The Times.

– Forrige sesong var den tøffeste i min karriere

– Forrige sesong var den tøffeste i min karriere

Diogo Jota er for alvor tilbake – og scorer i annenhver kamp.

Nyheter Ons. 15.11. 10:24
– Vi vil ikke gripe for mye inn, men det er viktig å få rettet opp klare feil

– Vi vil ikke gripe for mye inn, men det er viktig å få rettet opp klare feil

Howard Webb vil ikke at videodommere skal være redde for å gripe inn om de mener en feil er gjort.

Nyheter Tir. 14.11. 22:41