Da Liverpool banket på døren i 2021 trengte ikke unggutten lang betenkningstid - i høst fikk han belønningen for klubbvalget

Bli bedre kjent med Calum Scanlon, som debuterte for Liverpool i høst.

Et navn flere Liverpool-supportere har blitt oppmerksomme på etter sommerens treningsleir og høstens europaliga-kamper, er Calum Scanlon. 

18-åringen gjorde seg bemerket da han trente med førstelaget og figurerte i treningskamper i sommer med sin energiske stil på venstresiden. I høst førte Andy Robertsons skade til at Kostas Tsimikas måtte tre inn som førstevalg på venstrebacken, og det ga muligheter til ungguttene i europaligaen. 

Scanlon fikk sin debut i 5-1-kampen mot Toulouse på Anfield, da han kom inn for rekkekamerat Luke Chambers med 24 minutter igjen å spille. Han var delaktig i oppbygningen til Liverpools femte mål, som Mo Salah scoret.

Senere fikk han også minutter mot Union Saint Gilloise i gruppespillets siste kamp, og han har også sittet på benken i Premier League ved to anledninger. I et intervju med Liverpools hjemmeside forteller Scanlon om tiden i Liverpool så langt. 

Fra Birmingham til førstelagsspill

Unggutten ble hentet fra Birminghams akademi i begynnelsen av 2021, og har siden den gang gått gradene på U18- og U21-lagene til Liverpool. Da representanter fra Anfield ringte, behøvde ikke Scanlon lang tid på å ta valget. 

– Da jeg først hørte at Liverpool var interesserte i å signere meg, var jeg i ekstase. Det var en fantastisk følelse. Jeg dro til treningsfeltet, møtte trenerne og visste at jeg hadde funnet det perfekte stedet å utvikle meg. Det var surrealistisk. 

– Det er en fantastisk klubb med fantastisk historie, og lidenskapelige supportere. Det er alt man kan drømme om, og jeg skjønte med en gang at det var en klubb jeg ønsket å være en del av. Det var en «no-brainer» egentlig, jeg visste at det var det beste valget for meg. 

MED KLOPP OG GUTTA: Scanlon trener nå jevnlig med førstelaget.

MED KLOPP OG GUTTA: Scanlon trener nå jevnlig med førstelaget.

Etter to og et halvt år i klubben fikk Scanlon for første gang spille for Liverpools førstelag mot Toulouse. Slik forberedte han seg til det øyeblikket. 

– Jeg visste at jeg bare måtte spille slik jeg gjorde på akademiet. Jeg har arbeidet med fantastiske trenere som Marc Bridge-Wilkinson, Barry Lewtas og Alex Inglethorpe, og de har alltid sagt at jeg skal være fri på banen, nyte kampen og gjøre mitt beste. Det viktigste var å nyte anledningen og arbeide hardt for laget. 

– Det er naturligvis lettere sagt enn gjort, men jeg prøver bare å gjøre de enkle tingene riktig. Sørge for å løpe mye og arbeide hardt. Så lenge man arbeider hardt og prøver å gjøre de riktige tingene, faller brikkene på plass. Det var tankegangen min når jeg kom inn på banen. 

18-åringen understreker at det var et øyeblikk han hadde drømt om, spesielt etter å ha slitt med skader i starten av hans periode i Liverpool. 

– Da jeg fikk muligheten med førstelaget var jeg klar, og det er dette jeg har arbeidet hardt for. Det var et flott øyeblikk. 

Komfortabel på backen

Scanlon forteller at det ikke er veldig lenge siden han ble omskolert til venstreback, og at han fortsatt arbeider med å bli bedre på rollen. 

– Det var rundt U14 og U15 at jeg prøvde meg som venstreback. Det tok tid å bli vant med det, men så innså jeg at jeg fikk ha ballen mye der. Siden da har jeg likt rollen og følt meg komfortabel i den. Jeg bryr meg ikke om hvor jeg spiller, så lenge jeg er på banen. 

Det er spesielt den defensive delen av spillet 18-åringen arbeider mest med. 

– Det er naturligvis forskjellige utfordringer med venstrebackrollen, og jeg fant raskt ut at forsvarsspillet var veldig viktig. Jeg sørget for at jeg var god defensivt en mot en, og det arbeider jeg fortsatt med den dag i dag. 

MENTOR: Scanlon får noen råd fra Lijnders før han entrer banen.

MENTOR: Scanlon får noen råd fra Lijnders før han entrer banen.

Vil følge i Quansahs fotspor

På kort sikt ønsker Scanlon å utvikle seg som spiller, før han håper å følge i fotsporene til spillerne som har spilt seg til fast plass på førstelaget. 

– Nå ønsker jeg bare å fortsette å nyte fotballen, gi alt hver dag på hver treningsøkt - både på og utenfor banen. Jeg ønsker bare å bli bedre. 

– På lang sikt håper jeg å trenge gjennom på førstelaget. Jeg har sett spillere som Curtis Jones, Trent, Jarrell Quansah og Harvey Elliott. De har vist de yngre spillerne at det er en vei til førstelaget hvis man arbeider hardt nok. Det håper jeg også å oppnå. 

Med både Tsimikas og Robertson ute med skade kan det bli flere muligheter for Scanlon fremover. De kommer han til å prøve å ta med begge armer. 

Jota er Liverpools mest effektive angrepsspiller

Jota er Liverpools mest effektive angrepsspiller

Diogo Jota blir god å ha i andre halvdel av sesongen.

Mandagens motstander har slitt med skader - og er i elendig form

Mandagens motstander har slitt med skader - og er i elendig form

Newcastle har fått merke kampbelastningen i første halvdel av sesongen.