Få med deg de siste nyhetene etter en skuffende helg

Liverpool mistet førsteplassen i Premier League etter 0-0 kampen mot Manchester United.

Søndagens rivaloppgjør mot Manchester United ble alt annet enn hva man så får seg før kamp, og de røde klarte aldri få det viktige målet de trengte på Anfield. Erik ten Hags mannskap la seg dypt, men det var ingen andre enn Liverpools feil at det ikke endte med tre poeng.

Luis Diaz, Darwin Nunez, Mohamed Salah og resten av Liverpool-spillerne hadde ingen god dag på jobben, selv om skuddstatistikken til slutt viste hele 34-6 i skuddstatistikk til vertene.

Resultatet sender Jürgen Klopps mannskap ned på en andreplass, med seiere til både Aston Villa og Arsenal søndag. Et plaster på såret var at også Manchester City avga poeng etter 2-2 kampen mot Crystal Palace.

Det fortsetter dermed å være svært tett i toppen av Premier League, med Arsenal (39), Liverpool (38), Aston Villa (38) og Manchester City (34) på de fire øverste plassene, og nå er ingenting annet enn seier godt nok til helgen om det skal ende med førsteplass på julaften. Da kommer nemlig Arsenal på besøk.

Se høydepunktene fra det målløse oppgjøret mot Manchester United:

Gravenberchs skade skal undersøkes

Med Alexis Mac Allister, Stefan Bajcetic og Thiago Alcantara allerede ute for Liverpools del, kommer en ny potensiell skade på midtbanen som en svært dårlig nyheter for Jürgen Klopp.

Ryan Gravenberch startet kampen mot Manchester United, og spilte ganske godt før han måtte gå av banen etter timen spilt på Anfield i går ettermiddag. Ifølge Liverpool-treneren skal 21-åringen slite med en hamstringskade.

– Jeg håper det ikke er alvorlig, men vi har tre nye kamper i løpet av de neste ti dagene, så jeg vet ikke om han kommer til å ta del i noen av de. Vi må undersøke skaden nærmere, sa han etter kampen.

Tyskeren forklarte at nederlenderen spilte store deler av kampen med en kjenning.

– Rett etter kampen fikk jeg beskjed om at det ble verre og verre underveis, så det var ikke snakk om en umiddelbar smell. Han kjente det litt og litt. Vi håpte det skulle gå over, men det gjorde det ikke. Han måtte gi seg etter en intens spurt med ballen som endte med en kollisjon på sekstenmeterstreken, sier manageren.

I tillegg til de tre midtbanespillerne er også Diogo Jota og Joel Matip skadet. Flere av dem, med unntak av sistnevnte, forventes tilbake over nyttår.

NY SKADE: Ryan Gravenberch anses som usikker til kampene mot West Ham, Arsenal og Burnley i juleprogrammet.

NY SKADE: Ryan Gravenberch anses som usikker til kampene mot West Ham, Arsenal og Burnley i juleprogrammet.

Frustrerende dag på jobben

Med en totaldominans i samtlige 90 minutter, var det selvfølgelig svært skuffende at det ikke endte med tre poeng mot Manchester United. Slik oppsummerte Klopp kampen til Viaplays Jan Åge Fjørtoft.

– Til slutt er det et mål som mangler. For å score et mål du gjøre et par ting litt bedre enn vi gjorde i dag. Vi må bare bruke mulighetene når vi har dem. Alt i alt kunne vi skapt et par til. 34, 35 avslutninger, det er et utrolig tall, som viser dominansen jeg så. Men selvsagt, tar vi en av dem og bildet av kampen endrer seg totalt.

De røde endte til slutt med 34 avslutninge på mål uten å score. Det har bare skjedd i to Premier League-kamper siden starten av 2016/17-sesongen, gårsdagens kamp og Manchester Uniteds målløse oppgjør mot Burnley i 2016.

Virgil van Dijk sa dette etter 0-0 kampen mot de røde djevlene:

– Det var kun et lag som forsøkte å vinne kampen. Dessverre skjedde det ikke. Vi ønsker å vinne hver eneste kamp, spesielt mot et lag som dem.

– Det var frustrerende da vi var overlegne i alle aspekter og de bare håpte på en kontring.

SKUFFET: Jürgen Klopp og Virgil van Dijk var ikke spesielt fornøyd med ett poeng på Anfield.

SKUFFET: Jürgen Klopp og Virgil van Dijk var ikke spesielt fornøyd med ett poeng på Anfield.

En god helg for damene og U21-laget

Noen timer før kampen på Anfield reiste Liverpool FC Women til Manchester for å spille mot erkerivalene, som er et av topplagene i Women's Super League.

Det endte med jubelscener og tre poeng etter et selvmål og scoring av Taylor Hinds. Seieren sender de røde opp til 18 poeng, fire poeng bak Arsenal på Champions League-plass.

Etter en høstsesong med svært gode resultater og åpning av det nye treninganlegget på Melwood, kan Liverpool-damene ta en velfortjent juleferie. Deres neste kamp er nemlig ikke før den 14. januar.

Tre kvarter etter Liverpools seier i Manchester, kom det også andre gode nyheter. På Liverpools akademi fikk nemlig U21-laget besøk av Chelsea. Paul Glatzel sende hjemmelaget i ledelsen, før blåtrøyene utlignet like etter.

På overtid var Bobby Clark kommet tilbake fra en lang skade, og ble matchvinner etter en målgivende pasning av Jay Spearing. Det er godt å ha den talentfulle 18-åringen tilbake!

Ben Doak måtte forlate banen etter 28 minutter, og vi kommer tilbake med hva som er galt med skotten så fort det kommer en oppdatering på ham.

Målvakten peker på hva som gikk galt mot United

Målvakten peker på hva som gikk galt mot United

Alisson så et angrep som ikke fungerte på hjemmebane.

Det er på tide å flytte Trent opp på midten fra start

Kampkommentar: Det er på tide å flytte Trent opp på midten fra start

Jürgen Klopp må finne ut av en ny oppskrift for å bryte ned lag som legger seg lavt mot Liverpool. Ingrediensen er Trent Alexander-Arnold på midtbanen. Fra start.

Kommentar 17.des 2023 20:13