Målvakten peker på hva som gikk galt mot United

Alisson så et angrep som ikke fungerte på hjemmebane.

Liverpool var store favoritter, men klarte ikke å innfri hjemme mot Manchester United. Kampen endte 0-0 etter sjansesløsing og slurv i angrepet. 

– Dessverre er det uavgjort, og det var ikke det vi håpet på, sier Alisson Becker etter kampen. 

Brasilianeren var som vanlig på vakt da han måtte være. Redningen på muligheten til Rasmus Højlund sørget for at ikke de røde endte opp med tap på hjemmebane, men bortsett fra det var han nesten arbeidsledig. Og fra keeperplass så han angrepsspillerne svikte foran mål. 

– Det finnes ting vi kan bli bedre på i siste tredjedel for å skape bedre muligheter. Vi kan være roligere med ball og ta bedre avgjørelser. Noen ganger hadde vi litt for mye hastverk og gikk for skudd da det var pasningsalternativer til en spiller i bedre posisjon. Men dette er en del av spillet. Vi må lære av det så fort som mulig, for det er ikke mye tid til å trene, sier han.

Alisson mener også det er positive ting å ta med seg. 

– Det at vi holdt nullen var veldig bra. Vi var solide defensivt og aggressive i forsvarsspillet. Vi stanset kontringer og de fikk bare et par sjanser. Det er veldig viktig for et lag som ønsker å vinne noe. Det begynner med et solid forsvar, og det hadde vi i dag.

Vil ikke snakke om gullkampen

Før kampen ble Alisson intervjuet av flere medier, og da var han klar på at seriegull ikke er tema i Liverpool-leiren på dette stadiet av sesongen. Det gjentar han etter kampen mot United. 

– Alle snakker om tittelkampen, men det gjør ikke vi. Målet vårt er å vinne ligaen, men vi vet at det er lenge igjen og at vi må være tett på perfekt for å klare det.

Liverpool hadde mulighet til å sette ny klubbrekord med scoring i 35 kamper på rad, men sviktet da det gjaldt. Målvakten er imidlertid ikke bekymret for formen til angrepsrekken. 

– De scorer jo stort sett alltid. Noen ganger må andre spillere score. Angrepsrekken er der som regel, men i dag ga vi dem ikke de beste mulighetene, sier han. 

– Vi må også huske på at motstanderen gjorde det vanskelig for oss og fikk oss til å jobbe hardt. De la seg dypt og jobbet hardt. Vi var under press ved hver avslutning vi fikk, så det var ikke lett. Vi tar med oss poenget og en «clean sheet», så tar vi med oss det som var bra og det vi kan gjøre bedre.

– Så lenge jeg tar ut laget vil Trent spille der jeg plasserer han

– Så lenge jeg tar ut laget vil Trent spille der jeg plasserer han

Jürgen Klopp satte ikke pris på nye spørsmål om Trent-rollen, mens Van Dijk mente det kun var et lag som gikk for seieren søndag.

– Håper det ikke er alvorlig

– Håper det ikke er alvorlig

Ryan Gravenberch måtte ut med skade mot Manchester United.