Fikk endelig slutt på vond trend som har vart i over to år

Borteseier mot nyopprykket lag har vist seg å være vanskelig for Liverpool.

Kanskje var 2-0-seieren over Sheffield United viktigere enn bare de tre poengene som fulgte med. Triumfen betyr nemlig at Liverpool nå endelig har klart å bryte den vonde barrieren som har vært å spille borte mot et nyopprykket lag. 

Vi må nemlig over to år tilbake i tid for å finne forrige gang de røde klarte å slå et nyopprykket lag borte. Da ble Watford knust hele 5-0. Siden den gang har det bare blitt to poeng til sammen på fire slike kamper. 

Forrige sesong klarte ikke de røde å vinne noen av kampene mot lagene som kom opp fra Championship. Jürgen Klopps lag tapte 1-0 mot både Nottingham Forest og Bournemouth, mens det endte 2-2 i serieåpningen mot Fulham på Craven Cottage. 

Den vonde trenden så ut til å fortsette inn i 2023/24-sesongen, da det bare ble ett poeng mot Luton på Kenilworth Road i november. Men med onsdagens seier på Bramall Lane slipper Klopp forhåpentligvis å få flere spørsmål om den svake statistikken i tiden fremover. 

Neste kamp i denne kategorien, og den siste for sesongen, kommer når de røde gjester Burnley på Turf Moor på Boxing Day. 

Svak trend over tid

Klopps lag har lenge slitt borte mot nyopprykkede lag, og onsdagens seier var bare den fjerde på de siste elleve forsøkene. Watford og Norwich ble slått i 2021/22, mens Alissons hodestøt sørget for at det ble en seier i denne kategorien sesongen før. 

Slik ser resultatene ut borte mot nyopprykkede lag de siste sesongene: 

Seier 2-0 mot Sheffield United - 2023/24
Uavgjort 1-1 mot Luton – 2023/24
Tap 1-0 mot Bournemouth – 2022/23
Tap 1-0 mot Forest – 2022/23
Uavgjort 2-2 mot Fulham – 2022/23
Seier 5-0 mot Watford – 2021/22
Uavgjort 3-3 mot Brentford – 2021/22
Seier 3-0 mot Norwich – 2021/22
Seier 2-1 mot West Brom – 2020/21
Uavgjort 1-1 mot Leeds – 2020/21
Uavgjort 1-1 mot Fulham – 2020/21

Totalt står Liverpool med fire seiere, fem uavgjort og to tap på de elleve siste kampene mot lag som har kommet opp fra Championship. 

Fornøyd

Onsdagens kamp mot Sheffield United bød på en ekstra utfordring, da hjemmelaget akkurat hadde sparket Paul Heckingbottom, og satset på å få et løft under ledelse av Chris Wilder. 

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet, og store deler av kampen. Det var en voksen prestasjon, sett bort fra et par anledninger der vi ga bort ballen unødvendig og publikum fikk noe å juble litt for. 

– Men vi klarte å roe ned atmosfæren, og det var superviktig. Jeg vet at vi kan spille bedre, men på denne årstiden handler det om å ta seieren, restituere og så gå løs på neste kamp, sa Klopp.

Med 1-0 var det alltid en fare for at hjemmelaget ville komme tilbake, men Liverpool holdt unna før punkteringen kom.

– Vi ga bort noen kontringer og dødballer, men du kommer aldri gjennom en kamp uten noen vanskelige øyeblikk hvis du ikke punkterer tidlig. Det kan vi takke oss selv for, men vi vant 2-0, og da kan vi ikke klage, sa Klopp.

Lørdag venter en ny kamp der de røde kan forbedre seg sammenliknet med forrige sesong. Da endte det 0-0 borte mot Crystal Palace. 

Roy Hodgson under press, men skal lede Crystal Palace mot Liverpool

Risikerer å få sparken for første gang siden han mistet jobben i Liverpool

Roy Hodgson er under press i sin 22. managerjobb.

Liverpool og Carlsberg forlenger samarbeidsavtalen

Bekrefter at samarbeidet forlenges med ti nye år

Fortsetter som klubbens offisielle ølpartner.