– I dag var han en ekte leder på banen

Trent Alexander-Arnold høster ros fra sjefen etter «to» scoringer mot Fulham.

Jürgen Klopp og Liverpool liker ikke å gjøre det enkelt, men hva betyr det når kampene ender med seier og tre poeng? De røde ledet både 1-0 og 2-1, men i det 80. minutt var det faktisk Fulham som så ut til å stikke av med alle poengene.

Da dukket først Wataru Endo opp, landslagskapteinen til Japan, og fikset balanse i regnskapet. 79 sekunder senere inntok Trent Alexander-Arnold Anfield-scenen, og fikk samtlige Liverpool-supportere på beina.

Med «to» scoringer (Bernd Leno selvmål på frisparket) fikk scouseren sin fortjente hyllest av Jürgen Klopp etter seieren var et faktum.

– Jeg tror ikke jeg kan si noe (mer) om han, for ingen tviler på hvor høyt jeg verdsetter Trent. Han har spilt her omtrent siden jeg kom – selvfølgelig enda lenger, men stort sett med førstelaget siden jeg kom (til klubben), sa tyskeren på pressekonferansen etter kampen.

Med scoringen mot Manchester City friskt i minne, står 24-åringen nå med to strake Premier League-kamper med nettkjenning. Frisparket er nok det aller peneste av dem, selv om det senere ble omgjort til et selvmål.

– Utviklingen hans har vært fantastisk, men skuddfoten hans har vi visst om i lang tid. Det er selvfølgelig en stund siden (et frispark-mål) nå, men han er god på det, så vi bør skaffe oss flere slike fra det holdet fremover.

– En ekte leder

I sommer valgte Jordan Henderson og James Milner å forlate klubben, og Trent Alexander-Arnold ble gitt visekapteinsrollen i laget. Det ansvaret ser ut til å ha en positiv effekt på scouseren.

– I dag var han en ekte leder på banen, og det er nok hans største forbedring (de siste månedene). Det var super-intenst, men mye endret seg da vi fikk ham inn i en mer sentral rolle.

Det var nemlig fra midtbanen 24-åringen scoret det avgjørende 4-3 målet. Joe Gomez hadde tatt høyrebacken noen minutter tidligere, et bytte Klopp sannsynligvis ser tilbake på med litt stolthet.

– Han er så ofte i slike posisjoner, så akkurat det er egentlig ikke en forandring. Han er ofte i rommet bak midtbanen og foran forsvaret. Det klarte han veldig bra. Men han var en ekte leder på banen, og det var uansett det viktigste, avsluttet Liverpool-treneren.

Liverpool scoret fire mål mot Fulham – og ingen av dem kom fra angrepsrekken

Liverpool scoret fire mål mot Fulham – og ingen av dem kom fra angrepsrekken

Daniel Agger og Jonjo Shelvey stod på scoringslisten sist gang det skjedde med de røde...

Alt så dødt og begravet ut, men så viste scouseren hvorfor han er klubbens nye visekaptein!

Spillerbørs og folkebørs etter Liverpool - Fulham:Alt så dødt og begravet ut, men så viste scouseren hvorfor han er klubbens nye visekaptein!

En vanvtittig snuoperasjon er komplett, med Trent Alexander-Arnold i hovedrollen. Dette er vår spillerbørs etter 4-3 seieren mot Fulham.

Kommentar Søn. 03.12. 17:07