– Det begynner å bli en stund siden jeg spilte Premier League

Caoimhin Kelleher har vært en del av Liverpool-stallen i mange år, men keeperen slipper sjelden til i ligaspill.

Liverpool har hatt en meget solid reservekeeper i stallen helt siden Caoimhin Kelleher ble en del av førstelagstroppen. Iren har vært tålmodig, selv med lite spilletid, men med Alissons skade mot Manchester City får han endelig en mulighet i Premier League igjen mot Fulham.

Den forrige kampen hans i ligaspill var 4-4-kampen mot Southampton på tampen av forrige sesong, og nå ligger alt til rette for en skikkelig revansje etter fire innslupne mål på St. Mary’s.

Det er selvfølgelig en umulig oppgave å erstatte Alisson i Liverpool-buret, men 25-åringen har planer om å gjøre overgangen så smertefri som mulig.

– Det har gått en stund (siden jeg spilte i Premier League), men jeg trener alltid for å være klar når slike ting skjer. Ali er skadet, og jeg er 100% klar for å steppe inn og hjelpe laget mot flere seiere, sier Kelleher i et intervju med liverpoolfc.com.

Kellehers fem Premier League-kamper

2020/21: Wolverhampton 4-0 / Brighton 0-1

2021/22: Watford 5-0 / Chelsea 2-2

2022/23: Southampton 4-0

Totalt

Premier League, 5 kamper

Champions League, 2 kamper

Europa League, 4 kamper (alle i høst)

FA-cupen, 5 kamper

Ligacupen, 11 kamper

27 kamper totalt for Liverpools førstelag.

Med Kelleher i buret, går Liverpool inn til Fulham kampen for å sikre seg sin ellevte strake seier på Anfield. På torsdag endte det med avansement og førsteplass i Europa League med iren på banen. Da leverte han flere flotte redninger.

– Vi prøver å skape et fort igjen, og vinne hver kamp. Det er selvfølgelig et vanskelig sted å besøke, det vet vi, og vi prøver altid å bruke publikum til vår fordel. Det er alltid en flott atmosfære her.

Før søndagens kamp ligger de røde på en tredjeplass, to poeng bak Arsenal på toppen. Når Fulham kommer på besøk er det ingenting annet enn seier som er godt nok for Jürgen Klopps mannskap.

– Alle kampene er viktige i denne ligaen. Du kan ikke rote det til. Det blit en tøff test for oss mot Fulham, for de vil nok prøve å overraske. Vi må være klare for det, restituere godt og være klar til å gi alt igjen på søndag.

Får skryt av sjefen

På fredagens pressekonferanse fikk Liverpools trener selvfølgelig spørsmål om målvakten, som gjør seg klar for sin første Premier League-kamp siden mai. Dette svarte tyskeren da han fikk spørsmål om iren var god nok til å være førstekeeper:

Ja utvilsomt. Vi ser ham hver dag på trening, og han er et eksepsjonelt talent. Vi nevner kanskje ikke navnet ofte nok, men John Achterberg fortalte meg på dag én da jeg kom at dette vil være vår spiller fra egne grader som vil lykkes. Siden den gang har vi sett hvert steg. Han var en gutt og nå er han en mann. Det er ingen tvil om at han en topp målvakt.

TILLIT: Caoimhin Kelleher har fått mye spilletid i Europa League og ligacupen i høst.

TILLIT: Caoimhin Kelleher har fått mye spilletid i Europa League og ligacupen i høst.

Keeperen, som har fylt 25 år, ønsker nok på sikt å spille fast i en annen klubb. I sommer var han linket til flere Premier League-klubber, men til slutt endte det med at han ble værende på Anfield.

Han er generelt en fokusert person, og ikke en du vil se i baren i kveld (etter LASK) som feirer at han har holdt nullen. Det er ikke problemet. Caoimhin er forberedt på å spille, og det er det han vil. Vi hadde så klart samtaler i sommer om fremtiden, men så lenge vi ikke har en løsning, kan vi ikke låne ut spillere, sa Klopp.

– Han har status som «homegrown», og det viktigste er å gjøre det beste for Liverpool. Så kan vi se hvordan vi kan løse det. Dette er ikke en situasjon han ønsket, men likevel på en måte så er det det siden han ønsker å få sjanser og spilletid. Nå skal han definitivt spille noen kamper, og jeg stoler på ham.

Liverpool - Fulham sparkes i gang kl. 15.00 søndag. Kampen sendes direkte på TV3+ og Viaplay.

Hvem fortjener den siste plassen på midtbanen?

Hvem fortjener den siste plassen på midtbanen?

Jürgen Klopp har ingen nye skadeproblemer før møtet med Fulham.

Velg lag Lør. 02.12. 15:08
Ingen av topplagene har et bedre juleprogram - og det må utnyttes!

Ingen av topplagene har et bedre juleprogram - og det må utnyttes!

Liverpool og Manchester City har det enkleste kampprogrammet i desember, men de lyseblå skal til Saudi-Arabia like før jul.

Kommentar Lør. 02.12. 12:42