– Med spilletiden har selvtilliten kommet tilbake

Ryan Gravenberch stortrives i sin nye klubb.

Liverpool betalte 34,2 millioner pund og sikret seg den 21 år gamle Ryan Gravenberch fra Bayern München i sommer. Spilleren som i 2018 ble Ajax sin yngste Eresdivisie-spiller gjennom tidene, spilte over 100 kamper for den nederlandske storklubben, men fikk det ikke til i Bayern München.

I Liverpool har han nå spilt 16 førstelagskamper og scoret to mål. Han forteller at Jürgen Klopp var en nøkkel til at han valgte å komme.

– Da jeg snakket med ham ga han meg en varm følelse, det var litt som familie om du skjønner? Det var det jeg hadde savnet. Jeg er veldig glad for at han ga meg den følelsen. Jeg har et godt forhold til treneren, sier Gravenberch i et intervju med TNT i forkant av lørdagens kamp mot Crystal Palace. Liverpool Echo gjengir sitatene.

Måtte få selvtilliten tilbake

Gravenberch klarte aldri å spille seg til fast plass i Bayern München, og måtte stort sett komme inn fra benken. I Liverpool har han så langt startet ni kamper og kommet inn i sju – samtlige av kampene han har startet på benken har han kommet inn i.

Mot Palace har han gode sjanser til å komme inn i startelleveren, med Alexis Mac Allister ute med skade. Det står trolig mellom ham, Harvey Elliott og Curtis Jones om den siste plassen ved siden av Wataru Endo og Dominik Szoboszlai.

– Når Klopp har noe han vil fortelle meg om kampen eller noe annet, så snakker vi bare sammen, og vi har et godt forhold. Han gir meg selvtillit, og minutter på banen igjen. Han sa til meg at jeg måtte nyte spillet igjen, og det er det jeg har gjort. Med spilletiden har selvtilliten kommet tilbake, sier 21-åringen.

Bayern spilte i en formasjon som ikke helt passet nederlenderen og kvalitetene hans. I Liverpools formasjon med tre på midtbanen der to har mye frihet til å gå fremover, passer det ham bedre.

– Jeg må spille bra, men dersom du får minuttene på banen og muligheten til å gjøre det du er god på, så vil selvsagt selvtilliten komme tilbake, sier han.

Crystal Palace - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Hvem skal erstatte Mac Allister mot Crystal Palace?

Hvem skal erstatte Mac Allister mot Crystal Palace?

Her kan du sette opp ditt lag til bortekampen mot Crystal Palace.

Velg lag 08.des 2023 15:08
Klopp om skader, Matip og overganger

Vi fulgte pressekonferansen: Klopp om skader, Matip og overganger

Jürgen Klopp møtte pressen før kampen mot Crystal Palace.