Stortrives med sine landsmenn – men det er én ting han ønsker å unngå

Jürgen Klopp og Liverpool har benyttet seg godt av det nederlandske markedet det siste året.

Cody Gakpo kom til Liverpool i januarvinduet, og nærmer seg sitt første år i Liverpool-drakten. Da han kom til klubben, ble han tatt godt imot av Nederland-kaptein Virgil van Dijk, som også ble hans kaptein på klubblaget i sommer.

På tampen av overgangsvinduet fikk han enda en landsmann inn dørene på Merseyside, og for øyeblikket er Nederland et av de best representerte landene i Liverpool-troppen.

Å ha landsmenn, som snakker det samme språket, gjør alltid slike overganger enklere. Det er også noe Gakpo setter stor pris på, selv om det er viktig å ikke bli for opptatt av det.

– Det er selvfølgelig hyggelig å ha dem her, og Virgil var her før meg. Vi kan snakke nederlandsk, og vi blir bedre kjent for hver dag som går. Men det er ikke som om vi er en gruppe innad i troppen, sa 24-åringen på gårsdagens pressekonferanse.

Nederlendere i Liverpool

Ryan Gravenberch, 2023-

Cody Gakpo, 2023-

Sepp van den Berg, 2019-

Virgil van Dijk, 2018-

Ki-Jana Hoever, 2018-2020

Georginio Wijnaldum, 2016-2021

Ryan Babel, 2007-2011

Dirk Kuyt, 2006-2012

Jan Kromkamp, 2006

Boudewijn Zenden, 2005-2007

Sander Westerveld, 1999-2001

Erik Meijer, 1999-2000

Kilde: lfchistory.net

I alle spillertropper dannes det grupperinger internt. Det er helt normalt, selv om Liverpool-gjengen ser ut som en svært tett enhet. Det er noe spillerne tenker på kontinuerlig, ifølge nederlenderen.

– Vi jobber kanskje bedre sammen fordi vi snakker samme språk, men vi prøver å samarbeide (med hele troppen) og snakke så mye engelsk som mulig.

Hyller nysigneringen

Ryan Gravenberch er Liverpools siste nederlender, og midtbanespilleren, som slet med spilletiden i Bayern München, har imponert i Liverpool-drakten så langt. 21-åringen har raskt spilt seg inn i «førstellever»-diskusjonen på Anfield.

– Jeg synes han er en virkelig god spiller. Han er komfortabel med ballen, og førstetouchet er enestående. Han er flink til å snu seg og løpe fremover med ballen, samtidig som han kan slå gode pasninger, sa Gakpo om landsmannen.

MÅLSCORER: Ryan Gravenberch står med to mål og én målgivende pasning i Europa League denne sesongen.

MÅLSCORER: Ryan Gravenberch står med to mål og én målgivende pasning i Europa League denne sesongen.

I løpet av høsten har Darwin Nunez blitt foretrukket på spissplassen, en posisjon Gakpo bekledde i flere kamper forrige sesong.

– Han (Nunez) gjør det veldig bra, og det er selvfølgelig en konkurranse. Men jeg tror vi begge må fortsette å jobbe hardt og være de beste spillerne vi kan for å hjelpe laget på best mulig måte.

Med uruguyaneren i fantastisk form, har nederlenderen også spilt flere kamper på midtbanen. Det trives han godt med.

– Jeg kan spille bedre, for du vil alltid forbedre deg, men så langt har det gått bra. Jeg fokuserer mest på de to posisjonene (spiss og midtbane), og prøver alltid å bli bedre, avsluttet han.

Det er ikke rart Klopp ber om mer volum – det var pinlig stille mot Union SG og Toulouse

Det er ikke rart Klopp ber om mer volum – det var pinlig stille mot Union SG og Toulouse

Klopp oppfordrer supporterne til å skru opp volumet på Anfield i kveld, og jeg håper de tilreisende østerrikerne får den stemningen de forventer.

Kommentar 30.nov 14:08
Begynner å se seg selv mer og mer som en midtbanespiller

Begynner å se seg selv mer og mer som en midtbanespiller

Cody Gakpo har blitt brukt i flere roller denne sesongen. Nå fokuserer han på spill både som spiss og midtbanespiller.