Begynner å se seg selv mer og mer som en midtbanespiller

Cody Gakpo har blitt brukt i flere roller denne sesongen. Nå fokuserer han på spill både som spiss og midtbanespiller.

Vi fikk et bra hint om at Cody Gakpo kom til å starte torsdagens kamp mot LASK da han stilte opp i dagens pressekonferanse sammen med Jürgen Klopp.

Diogo Jota er nå skadet, og vil være ute en god stund, og det kan bety mer spilletid for Gakpo også i tiden fremover i ligaen.

Nederlenderen ble Liverpool-spiller i januar i fjor, og hadde en positiv effekt da han kom inn. Totalt scoret han sju mål på 26 kamper i sin første sesong. Denne sesongen har han spilt 15, og står med fire mål. Men dette har også vært en sesong der han har blitt brukt i flere ulike roller. Det startet allerede i pre-season, da han ble eksperimentert med i en indreløperrolle.

– Jeg har spilt i flere posisjoner. Spiss, midtbane, venstrekant. Jeg mener åpenbart at jeg kan prestere bedre. Du ønsker å gjøre det bedre hver dag, og bli en bedre spiller hele tiden. Det har gått bra, men det er også rom for forbedring. Det handler bare om å jobbe hardt for å forbedre deg, sier 24-åringen til Liverpoolfc.com

– I fjor spilte jeg nesten hver kamp som spiss. Denne sesongen har jeg spilt både som spiss og på midtbanen. Jeg bare fokuserer på de to posisjonene, og så vil jeg vise hva jeg kan gjøre og prøve å være den beste spilleren jeg kan.

Må bare bli bedre og bedre

De røde hadde en veldig vanskelig fjorårssesong, og ble til slutt nummer fem. Denne sesongen ser det mer lovende ut. LFC er to poeng bak ledende Arsenal, ligger godt an i Europa League, og har unnagjort mange av de tøffeste bortekampene allerede.

– Vi er i en annen situasjon nå enn det vi var i fjor. Vi gjør det bra for øyeblikket. Vi kan åpenbart gjøre det enda bedre, men vi jobber hardt og forbedrer oss. Jeg vil si at vi er i god form. Det vi ønsker å oppnå denne situasjonen er å vinne troféer sammen, og vi er på riktig vei, men må holde det gående og fortsette med å vinne kampene våre, sier han.

– Mot slutten av forrige sesong hadde vi en god rekke kamper mot slutten av sesongen, og jeg tror alle bare sa til hverandre at vi må fortsette på den måten og ta det med oss inn i den neste sesongen. Det var det vi gjorde. Vi startet sesongen veldig bra, så det handler om at vi nå må holde det gående.

Liverpool - LASK spilles torsdag kl. 21.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.

– Det føles som at Manchester City har tatt ett steg tilbake og Liverpool har tatt to frem

– Det føles som at Manchester City har tatt ett steg tilbake og Liverpool har tatt to frem

Kampen på Etihad illustrerte hvor mye sterkere årets Liverpool-utgave er kontra fjorårets. I «Liverpool.no: Pausepraten» snakker vi om mannen som stilnet kritikerne, mannen som returnerte fra skade, og den kjente Anfield-atmosfæren som har vært litt fraværende på torsdagskveldene.

Podcast 29.nov 17:39
Timingen er aldri god for å miste verdens beste keeper – nå må Kelleher ta sjansen

Timingen er aldri god for å miste verdens beste keeper – nå må Kelleher ta sjansen

Caoimhin Kelleher får endelig sjansen han har ventet på. Forhåpentligvis vil det gjøre ham godt at det blir flere på rad.

Kommentar 29.nov 20:00