Straffe-eksperten håper å lede Liverpool til Wembley atter en gang

Caoimhin Kelleher har vist tidligere at han trives i utslagsrunder av cupene, og håper han kan bidra med flere strafferedninger dersom muligheten byr seg.

Forrige gang Liverpool vant ligacupen, i 2021/22-sesongen, var det Caoimhin Kelleher som ble den store helten. 

I den første kampen i turneringen holdt han nullen mot Norwich, og han reddet også et straffespark på stillingen 3-0. I kvartfinalen mot Leicester reddet han to av Leicesters straffer, og sørget for at Liverpool tok seg til semifinalen. Der han holdt nullen borte på Emirates. 

Finalen husker nok de fleste. Da det sto helt likt etter at alle utespillerne hadde satt sine straffer, bommet Chelseas målvakt Kepa, mens den tidligere spissen Kelleher var sikker som banken. 

Nå håper straffe-eksperten han kan bidra til flere slike minneverdige øyeblikk, men han tror ikke det blir enkelt mot et West Ham-lag som er vanskelige å slå. 

Konkurransedyktig West Ham

– Vi har kommet til kvartfinalen nå, så det blir en stor kamp for oss foran Anfield. Det blir en tøff kamp mot West Ham, men forhåpentligvis klarer vi ta seieren og komme et steg nærmere Wembley igjen, innledet iren i intervju med Liverpools hjemmeside.

– Jeg har åpenbart hatt noen minneverdige øyeblikk i denne konkurransen. Det har gitt meg mange muligheter i kamper, og jeg har bare gode minner i denne konkurransen. Jeg gleder meg til å spille. 

25-åringen sier opplevelsen av å vinne ligacupen tidlig i sesongen løftet motivasjonen. Liverpool kjempet lenge om en enestående kvadrupel den sesongen. 

– Det er et godt minne for hele laget. Det er fint å kunne vinne et trofe så tidlig i sesongen, i februar - det gir laget en positiv følelse før sesongen skal avsluttes. Det ga oss en veldig god følelse å vinne turneringen, så det vekker gode minner for stallen.

Kelleher understreker at laget ikke tar enkelt på oppgaven med å slå West Ham, som slo ut ligaleder Arsenal i forrige runde. 

– West Ham er et lag med mye kvalitet, det så vi da de slo Wolves 3-0 i helgen, så de kommer til kampen i god form. Det blir en tøff kamp, og det var vanskelig da vi møtte dem hjemme i ligaen også. Vi må forberede oss godt som et lag.  

Straffe-ekspert

Tall som presenteres i artikkelen på Liverpools hjemmeside viser at Kelleher har reddet flere straffer i straffekonkurranser - seks - enn noen annen målvakt i klubbens historie. I tillegg har han vunnet alle sine straffekonkurranser med laget. 

– Det er ikke dårlig! Kanskje de blir noen flere denne sesongen, hvem vet, men jeg skal prøve å legge til noen flere strafferedninger. 

Dersom det må avgjøres på straffer mot West Ham, kan iren betrygge supporterne med at keeperteamet er godt forberedt på det. 

– Vi arbeider alltid med det med hele keeperteamet, og fokuserer alltid på slike ting. Jeg har vært heldig med at vi har vunnet et par straffekonkurranser, avslutter Kelleher i intervjuet. 

Derfor har Liverpool en gyllen mulighet i ligacupen

Derfor har Liverpool en gyllen mulighet i ligacupen

De røde kan få en meget ideell motstander over nyttår om det ender med avansement i morgen kveld.

– Dette laget utvikler seg hver dag, uansett hva som blir sagt og skrevet

Vi fulgte Lijnders’ pressekonferanse:– Dette laget utvikler seg hver dag, uansett hva som blir sagt og skrevet

Pep Lijnders møtte pressen før West Ham-kampen.