Torsdagens motstander har fremdeles mye å spille for

Union SG må ha poeng for å være sikret videre spill i Europa.

Liverpool sikret gruppeseieren i Europa League etter triumfen mot LASK i forrige kamp, og de røde kan slappe helt av i kampen mot Union SG på torsdag. 

Det samme kan ikke sies om de andre lagene i gruppen, som fremdeles har mye å spille for. Det belgiske laget som tar imot Liverpool må vinne for å ha et håp om å avansere fra gruppen, og for å sikre videre eksistens i Europa. Gruppetoer går til første playoff-runde i Europa League, mens laget som blir nummer tre «rykker ned» til Europa Conference League. 

Union er for øyeblikket nummer tre i gruppen. Med seier over Liverpool samtidig som LASK slår Toulouse vil de ha muligheten til å gå forbi sistnevnte. Union og Toulouse ligger likt på innbyrdes oppgjør, og det vil da stå om målforskjellen. 

Skulle Union avgi poeng mot Liverpool risikerer de å bli tatt igjen av LASK, som de er svakere mot på innbyrdes oppgjør. LASK tar imot Toulouse i den andre kampen i gruppen torsdag kveld. 

Slik ser det ut i gruppen før den siste kampen: 

Må gjennom ekstra runde

For Liverpools del var det svært viktig å sikre gruppeseieren før den siste kampen. Laget som blir nummer to må nemlig gjennom en ekstra playoffrunde før åttendedelsfinalen sparkes i gang. Jürgen Klopp hadde neppe satt pris på to ekstra kamper i Europa i februar. 

Med gruppeseier i boks kan Klopp også spare spillere inn mot søndagens møte med Manchester United på Anfield. De viktigste spillerne kan få en hel uke med kampfri før det tøffe programmet som venter i julen. 

Union SG har på sin side ikke råd til å spare spillere, men så langt har de klart seg godt gjennom en hektisk høst. De topper belgisk Pro League seks poeng foran Anderlecht og er også videre i cupen. 

De har bare tapt to kamper siden starten av oktober - borte mot Liverpool og borte mot LASK i Europa League. 

«Nå blir det vanskelig for Premier League»

«Nå blir det vanskelig for Premier League»

Champions League-kollapsen til Newcastle og Manchester United får konsekvenser for resten av Premier League.

Innsikt 14.des 2023 09:55
– Det skjedde mye rart i sommerens overgangsvindu, men nå kan jeg si at vi var heldige

– Det skjedde mye rart i sommerens overgangsvindu, men nå kan jeg si at vi var heldige

Jürgen Klopp kom med noen humoristiske bemerkninger om spillerne som valgte Chelsea foran Liverpool.