– Det er kanskje noen i UEFA som bør finne seg en ny jobb

Jürgen Klopp var skeptisk helt siden Paris ble gitt finalen.

Opprinnelig skulle Champions League-finalen i 2022 bli spilt i St. Petersburg, men etter Russlands invasjon av Ukraina, ble finalen flyttet til Stade de France i Paris.

Det ble en skandale, og denne uken kom rapporten som peker på UEFA og de franske myndighetene. I rapporten står det at det var «utrolig at ingen mistet livet». 

Jürgen Klopp har fått spørsmål om han mener UEFA-president Aleksander Ceferin bør gå av etter rapporten.

– Nei, jeg vet ikke hvem som tok avgjørelsen for å være ærlig. Jeg er sjefen til neon folk også, og det er mange ting der jeg ikke er 100 prosent involvert. Så jeg får informasjon fra ulike folk, og tar en avgjørelse. Jo bedre informasjonen du får er, jo bedre blir avgjørelsene, sier manageren til the Guardian

Men om ikke Ceferin må gå, er det kanskje noen andre som bør vurdere det…

– Jeg tror ikke det var Mr Ceferin som tok avgjørelsen, men noen satte sammen alle papirene og sa hva som var den beste plassen. Jeg kan ikke se for meg at han flyr til Paris, Roma eller Berlin og sier «åh, det er ikke bra». Det er andre folk som setter det sammen. Kanskje en av dem bør tenke på om det vil være bedre å finne en annen jobb, jeg vet ikke.

– Verste mulige plassen

Klopp forteller at han var skeptisk helt fra start, da avgjørelsen kom 25. februar i fjor om at det var Paris som hadde fått finalen.

– Jeg mener Paris var den verste mulige plassen tilgjengelig, i det området og den dagen. På kort sikt. Det er ikke en stadion som blir brukt til dette hver uke eller annenhver uke, slik mange store stadioner i Europa blir. Store byer i Europa der de spiller annenhver uke er mye mer brukt av ulike grunner, sier han.

– Den kunne gått til Wembley, jeg vet ikke sist det var der. Kanskje det var grunnen til at det ikke ble slik, men det var en spesiell situasjon. Du kunne gått til Berlin, Madrid – Bernabeu er under ombygging men det var trolig andre plasser tilgjengelig. Fra første øyeblikk tenkte jeg at det ikke var noen god idé med Paris, men når alt kommer til alt kunne det blitt organisert mye bedre enn det ble.

Klopp kritiserer bruken av uerfarne folk rundt en så stor begivenhet.

– I det øyeblikket UEFA tar den avgjørelse tenker jeg at de gjør det fordi de føler det er riktig, så klart. Hva annen grunn skulle det være? Men noen av de som jobbet der burde ha gjort det bedre. Alle som var der vet at folkene som jobbet der ikke visste 100 prosent hva de gjorde, og de er ikke vant til store folkemengder. Du kan ikke jobbe med frivillige på en dag som dette, når det er så mange mennesker som kommer. Frivillige som gjør det for første eller andre gang, de fungerer ikke. Du trenger erfarne folk, og da kan det bli en flott dag. Denne dagen var det åpenbart annerledes.