Henry lover midler til Klopp i sommerens overgangsvindu

John W. Henry sier at det vil bli gjort midler tilgjengelig til overganger i sommer.

John W. Henry uttalte seg denne uken for første gang om spekulasjonene om et mulig salg av deler av Liverpool FC, og i den forbindelse gjorde han også én ting klinkende klart i forbindelse med sommerens overgangsvindu. 

Ifølge The Times har Henry slått fast at Jürgen Klopp har FSG sin fulle støtte og at de kommer til å gjøre midler tilgjengelig når vi ankommer sommerens overgangsvindu. Klopp har tidligere vært tydelig på at det kommer til å bli handlet inn nye spillere i sommer. 

Henry var for øvrig veldig tydelig på at Liverpool FC ikke er til salgs, men at FSG sonderer markedet i søken etter mulige nye investeringer. 

– Vil vi bli i England for alltid? Nei. Selger vi LFC? Nei. Snakker vi med investorer? Ja. Vil noe skje? Jeg tror det, men det vil ikke være et salg, sa han denne uken.

Spennende sommer

Liverpool vil sannsynligvis miste midtbanespillerne Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita når deres kontrakter utløper i slutten av juni, og James Milner og Roberto Firmino er for øyeblikket i samme situasjon. 

Det fører til at klubben må ut på overgangsmarkedet. Det virker å være liten tvil om at Jude Bellingham er øverst på ønskelisten, men han vil ha en prislapp på godt over 100 millioner pund. Mason Mount og Matheus Nunes er andre spillere som hyppig nevnes.

Denne uken lanserte også journalist David Lynch en teori om at RB Leipzigs Josko Gvardiol kan være aktuell som en ny midtstopper og venstreback, spesielt dersom det skulle komme fristende bud på Kostas Tsimikas. Gvardiol har nylig uttalt at han drømmer om Premier League, og hans far er fan av Liverpool.

Lynch skriver også i ukens spalte for liverpool.no at klubben vil få midler i jakten på Bellingham. 

«Liverpools ønske om å sikre seg Jude Bellingham er offentlig kjent, og det finnes ikke noen tvil om at pengene vil blir gjort tilgjengelige om engelskmannen ønsker Anfield som sin neste destinasjon. Men spørsmålet på det tidspunktet vil være om Fenway Sports Group vil behandle den betydelige kostnaden som et spesialtilfelle, og deretter tillate et sårt tiltrengt ytterligere forbruk».