Ingen tvil om at pengene blir gjort tilgjengelig for Bellingham - spørsmålet er hva som skjer etter det

Klopp er ikke i tvil om hva som trengs til sommeren. Kanskje kan det bli en sommerhandling vi ikke har sett maken til tidligere.

Før denne helgens seier mot Newcastle United, gikk Jürgen Klopp til det uvanlige steget å innrømme den sentrale rollen overgangsmarkedet vil spille i hans målsetninger framover.

Da han snakket med Sky Sports om den kommende sommeren, sa tyskeren:

– Det vil skje ting på overgangsmarkedet, selvsagt. Det må vi, og det er hundre prosent klart. Til sommeren må vi gjøre endringer, og det vet alle.

– Det vil skje, men hvor mye? Det er ikke i mine hender. Vi er selvsagt i konstante samtaler, så alle vet akkurat hva vi trenger.

Ikke Klopps beslutning

Disse uttalelsene er ikke karakteristiske for en manager som stadig vekk slår tilbake mot besettelsen til fans og media med å kjøpe og selge spillere.

Selvsagt er dette en spesiell situasjon, der denne sesongen har vist med all tydelighet at dette er en tropp med desperat behov for en gjenoppbygging på enkelte områder.

Likevel, det mest avslørende med intervjuet var ikke Klopps innrømmelse om at han ønsker å handle, men at han sier at hvor mye som skal handles ikke er hans beslutning.

Sagt i klartekst, er kanskje den største ukjente faktoren denne sommeren akkurat hvor langt Liverpool-sjefen får lov til å gå når det kommer til å gjenoppbygge troppen.

KLAR PÅ BEHOVENE: Jürgen Klopp sier han har gjort det veldig klart hva som trengs i Liverpool denne sommeren.

KLAR PÅ BEHOVENE: Jürgen Klopp sier han har gjort det veldig klart hva som trengs i Liverpool denne sommeren.

Hva hvis Bellingham kjøpes?

Liverpools ønske om å sikre seg Jude Bellingham er offentlig kjent, og det finnes ikke noen tvil om at pengene vil blir gjort tilgjengelige om engelskmannen ønsker Anfield som sin neste destinasjon.

Men spørsmålet på det tidspunktet vil være om Fenway Sports Group vil behandle den betydelige kostnaden som et spesialtilfelle, og deretter tillate et sårt tiltrengt ytterligere forbruk.

Selv når man tar med oppstandelsen til Stefan Bajcetic, og at Fabinho og Jordan Henderson har gjenoppstått, vil de sannsynlige tapene av Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner gjøre at tre midtbanespillere burde hentes inn.

Selv om det ikke er noen tvil om at Liverpool kan gjøre slike innkjøp og holde seg innenfor Financial Fair Play-reglene, ville det blitt en markant endring i politikk fra FSG.

Langt unna en avklaring om salg

De store økonomiske kravene for denne sommeren, er en stor del av grunnen til at amerikanerne har et så klart ønske om å enten få inn en ekstern investor eller å finne en kjøper av hele klubben. Dessverre for supporterne er det akkurat nå ingen ting som minner om at man får en avklaring på det på en stund.

Det har vært flere som har vist interesse gjennom tredjeparter, og gjennom samtaler med bankene Morgan Stanley og Goldman Sachs, som har fått oppdraget gjennom FSG. Men spekulasjonene om at det nådde et punkt der det var samtaler med en Qatar-basert gruppe som ble skremt av prisantydningen på 2 milliarder pund for en minoritetsandel før de snudde oppmerksomhetene mot Manchester United, er langt fra sannheten.

Faktum er at siden Liverpool ikke har satt noen myk deadline, slik det har vært gjort på Old Trafford, for å sette fart i salgsprosessen, har ting beveget seg sakte.

Det virker derfor usannsynlig at en avtale vil komme på plass, verken om salg av hele klubben eller en minioritetsandel, før sommeren.

Om det er tilfelle, vil det være opp til FSG alene om Klopp får verktøyene han trenger for å bygge sitt andre store Liverpool-lag. Manageren selv er ikke i tvil om hva som trengs, og kan kanskje være i stand til å bruke sin store innflytelse på å sikre en sommerhandling vi ikke har sett maken til tidligere.