– Jeg trodde det ville bli mindre komfortabelt

Stefan Bajcetic er høyt oppe etter gårsdagens Merseyside-derby.

Stefan Bajcetic har vært et av få lyspunkt for Liverpool i 2023, og i går spilte 18-åringen seg ytterliggere inn på Jürgen Klopps ellever.

Midtbanespilleren leverte en så god kamp at han ble kåret til banens beste av Liverpool.no. Det er uvanlig kost for en så ung spiller, i en vanskelig posisjon på gressmatten.

– Det føles sprøtt, for å være ærlig. Jeg spilte U18 fotball for et år siden, og nå spiller jeg på Anfield. Det har skjedd mye i løpet av den tiden, og det føles helt vanvittig. Jeg storkoser meg her, sa han etter kampslutt.

DIAMANT: Jürgen Klopp har fått inn en ny midtbanespiller fra egne rekker.

DIAMANT: Jürgen Klopp har fått inn en ny midtbanespiller fra egne rekker.

I går kveld spilte spanjolen sitt første Merseyside-derby, foran over 50 000 supportere på Anfield. De aller fleste i den alderen ville blitt preget av stundes alvor, men Bajcetic virket rolig, spilte voksent og dominerte til tider Evertons midtbane.

– Jeg spilte i en annen rolle i kveld, og jeg trodde det ville bli mindre komfortabelt, men det gikk bra og jeg likte det veldig godt, sa 18-åringen om den viktige kampen.

Unggutten har levert varene i flere kamper denne vinteren, men de fleste vil nok si at han tok spillet sitt opp ytterliggere et hakk i går kveld. Det følte han på selv også.

– Jeg vil si det var min beste prestasjon. Alle sammen visste at dette var en veldig viktig seier for oss, og nå kan vi forhåpentligvis fortsette å vinne kamper.

Ny posisjon

Spanjolen høster også skryt av sin lagkamerat Mohamed Salah. Egypteren håper at han holder oppe selvtilliten og formen i kampene som kommer.

– En knallgod spiller, og en flott person. Han prøver alltid å jobbe og han har kanskje vært vår beste spiller siden han kom inn i troppen, sa høyrekanten.

Det kan nok Jürgen Klopp si seg enig i, for tyskerens problemer på midtbanen har blitt mindre etter Bajcetic sitt inntog i troppen.

– Han spilte ganske bra... og vi satte ham i en ny posisjon. Du får spørre ham om det, for jeg tror ikke han har spilt der før, sa Klopp.

Liverpools 18 år gamle stjerneskudd kom til Merseyside tilbake i 2020, fra Celta Vigo. Da var nok ikke planen hans å bli en defensiv midtbanespiller i tyskerens system.

– Han kom her som et barn på midtstopperplass, og i de siste kampene har han spilt i 6-er rollen for oss. I kveld spilte han i åtteren på midtbanen, og i flere tilfeller i en dobbel sekser. Han gjorde sakene sine ekstremt bra. Det var en ganske god prestasjon, for å være ærlig, fortsatte Liverpool-treneren.