Bekreftet:William Spearman er Liverpools nye research-direktør

Jürgen Klopp og klubben har forfremmet en av sine ledende dataforskere.

– Liverpool er klare til å ansette en ny rekrutteringssjef for å hjelpe Jürgen Klopp når han skal gjennoppbygge troppen til sommeren. En nøkkelposisjon rundt klubbens rekruttering.

Det skrev Jonathan Northcroft i The Times tidligere i dag.

– Klubben er nærme å ansette en etterfølger til Dr. Ian Graham, som bygde den anerkjente datavitenskapelige avdelingen.

Dr. Ian Graham, som skal gi seg i klubben etter sesongen, har blant annet jobbet med å undersøke spillere som Mohamed Salah, Sadio Mane og Andy Robertson. Han har også fått skryt for sin rolle i signeringen av Jürgen Klopp tilbake i 2015.

– Personen som er klar til å erstatte Graham antas å jobbe innen fotballen og anses som en ledende skikkelse innen fotballens statistiske felt, skriver Northcroft.

Et par timer senere kom nyheten om at William Spearman har fått jobben som Liverpools nye research-direktør. Det skriver journalist Paul Joyce på Twitter.

– William Spearman, Liverpools ledende dataforsker, vil bli klubbens nye research-direktør. Hans forfremmelse kommer som følge av at Ian Graham forlater sin stilling på slutten av sesongen.

Spearman har vært en del av Ian Grahams team. Han jobbet under Graham i en avdeling som består av ham selv og fire andre. Avdelingen har et hovedansvar for databaser og systemer, til hjelp for rekrutteringsavdelingen. Du kan lese mer om det her.

God stemning

Det kan virke som den vonde trenden innad i klubben er i ferd med å snu. Det er fremdeles ikke kommet en ny sportsdirektør på plass, og mye henger fremdeles i luften, men det er ingen tvil om at stemningen er bedre nå enn den har vært den siste tiden.

– Klopp har ingen intensjoner om å forlate Liverpool, og det sies at han er fylt med fornyet energi, og et ønske om å skapet et nytt lag, skriver Northcroft videre.

Klubbens absolutte hovedjobb for øyeblikket er å gi tyskeren det han trenger. Da må hans aldrende tropp fornyes betraktelig i sommer.

– Han har blitt oppmuntret av at han sannsynligvis vil få betydelige ressurser til å fornye troppen.

Northcroft nevner spesifikt Borussia Dortmund-stjernen Jude Bellingham og Wolverhampton-spiller Matheus Nunes i sin artikkel. 

– Finansieringen av flere overganger vil også representere en forpliktelse fra Liverpools eiere. FSGs posisjon er at de fortsetter å utforske nye investeringer.