– Som gruppe har vi opplevd det meste. Det vil hjelpe oss denne sesongen

James Milner vet at det ikke nytter å grave seg ned når laget er inne i en vanskelig periode.

– Vi er ikke der vi ønsker å være, innrømmer James Milner. 

37-åringen, som har levert noen solide prestasjoner på høyreback denne sesongen, har opplevd det meste på fotballbanen. Og han er opptatt av at man ikke skal grave seg ned selv om laget er inne i en veldig vanskelig periode.

– Som gruppe har vi opplevd det meste. Det vil hjelpe oss denne sesongen, sier han i et intervju med liverpoolfc.com

– De siste årene har vi hatt noen helt fantastiske sesonger og noen der vi har vært nødt til å grave dypt for å sitte igjen med noe som helst, sier veteranen og nevner Alissons hodestøt mot West Bromwich, som var så viktig i jakten på topp fire for to år siden.

Kontrast

Ettersom det bare er to år siden laget befant seg i en liknende situasjon, er det ikke vanskelig for Milner å finne perspektiv. 

– Det er selvsagt en kontrast til forrige sesong, da vi kjempet for hvert eneste trofé og var nære på å vinne alle fire. Vi vet at vi kan spille mye bedre. Nå er vi i en situasjon der vi må bli bedre, og vi jobber veldig hardt for å bli det, sier han. 

37-åringen sier at laget må bli bedre til å takle motgang på flere fronter. 

– For eksempel med skader. Sånn er fotballen, og vi må takle det bedre enn vi gjør nå. Vi kjemper hardt for å bli bedre, og vi er bare halvveis i Premier League. Det er mange poeng igjen å kjempe for. Vi skal gå i oss selv og se hva vi kan gjøre bedre, sier han før lørdagens bortekamp mot Wolves.

Milner vet hva som skal til for å snu vonde trender. 

– Det er viktig å ikke bli revet med når det går veldig bra, og det samme gjelder når det ikke går så bra. Hvis du begynner å overanalysere ting kan du få problemer. Vårt mål er alltid det samme - ta én kamp om gangen og prøve å bli bedre som lag.

Holder motet oppe

Milner er en av lederne i garderoben, og det er en rolle han tar på alvor. 

– Det er en balansegang, og det handler om å vite når man skal kjefte litt, og når noen trenger en arm rundt skuldrene. Det viktigste er å vise at vi står sammen om dette, sier Milner.

Han sier det er viktig å bevare en positiv atmosfære i garderoben. 

– Noen deler av prestasjonene våre i det siste har vært bedre enn de var for seks uker siden, og så er det noe som kan bli bedre. Kvaliteten på spillerne vi har, med ungguttene i tillegg, er veldig høy. Det kan du se i noen prestasjoner denne sesongen, og ikke minst forrige sesong. Laget er ikke veldig annerledes. Noen ganger går det bare ikke veien, og da må vi takle det.