De beste rekordene og statistikkene etter den historiske triumfen

Liverpool kjørte over rivalene og tok i den forbindelse en rekke rekorder.

Etter en relativt jevn første omgang var det nok ikke så mange som så for seg en så enveiskjørt fotballkamp etter pause, men Liverpool gjorde seks mål i løpet av de siste 45 minuttene og sendte rivalene Manchester United hjem med 7-0 i sekken fra Anfield.

Det er et resultat som kommer til å bli husket for alltid, og søndag ettermiddag går inn i historiebøkene av flere grunner.

Her er noen av de beste rekordene og statistikkene etter den historiske triumfen over erkerivalene.

Salah og fronttrio i superform

Mohamed Salah var kanskje sammen med Andy Robertson den beste spilleren på banen, og egypteren bare fortsetter å slette rekorder som Liverpool-spiller.

Med 129 ligascoringer for de røde er Salah nå klubbens toppscorer i Premier League-æraen, foran Robbie Fowler og Steven Gerrard.

Han er også den første Liverpool-spilleren til å score i fem kamper på rad mot Manchester United, og ingen Liverpool-spillere i historien har flere enn Salahs tolv mål mot United. I ligaen har han scoret ti mål mot rivalene, og i Premier League-æraen er det kun Alan Shearer som matcher det antallet.

Ifølge Opta har Salah fått flere gule kort for sine feiringer mot United, enn antall ganger United har scoret på Anfield siden egypteren kom til Liverpool. Salah har to ganger tatt av seg drakten for å feire scoringer, mens de røde kun har sluppet inn ett mål hjemme mot United i den perioden.

The Telegraph skriver at det kun tre ganger tidligere i Premier League har skjedd at tre spillere scorer to ganger hver i en Premier League-kamp. Det er over 24 år siden sist det skjedde. Liverpool har klart bragden mot Manchester United tidligere, men ifølge Opta må vi tilbake til 1908 for å finne forrige gang det skjedde. Salah kan sammen med Darwin Nunez og Cody Gakpo nå skryte av å ha gjort det samme.

Robertson har på sin side nå flere målgivende pasninger i Premier League enn spillere som Eden Hazard, Juan Mata og Mesut Özil.

Verste siden andre verdenskrig

For Manchester United var det en bekmørk ettermiddag, og de røde djevlene tangerte sitt verste tap i klubbens 145 år lange historie. Det er fjerde gang i historien at de blir knust 7-0, og det første på 91 år.

Liverpool slo rivalene 5-0 og 4-0 forrige sesong, men toppet det altså nå. Vi må tilbake til 1895 for å finne sifre som er i nærheten. Da endte det 7-1 til de røde. Det er bare tredje gang siden andre verdenskrig at Manchester United taper med seks mål eller mer.

Det er ikke overraskende at Uniteds verste tap gjennom tidene kommer mot Liverpool. Det er laget de har tapt flest kamper mot, og de siste årene har de virkelig fått det tøft på Anfield. De siste åtte møtene på Merseyside har gitt fem seiere til Liverpool og tre uavgjort. United har kun scoret ett mål til sammen i disse kampene.

«Faktisk har de 15 siste målene som har blitt scoret i oppgjør mellom disse to på Anfield alle kommet fra hjemmelaget», skriver The Telegraph.

Erik Ten Hag nærmer seg 500 kamper som manager, men har aldri opplevd et så stygt tap som det han ble påført på Anfield søndag.

Ketchupeffekten

Som nevnt kunne det se ut til å bli en jevn kamp, men da ballen først gikk i mål var det ingen tvil om hvor seieren skulle gå. The Times skriver at Liverpool er første lag i Premier League-æraen til å score sju mål i en kamp uten å score i løpet av den første halvtimen.

Første scoring i går kom i det 43. minutt. Alle målene kom i løpet av 45 spilleminutter, og det er like mange som Chelsea har maktet å score i løpet av sine 16 siste kamper.

Liverpool har nå scoret sju mål eller mer tre ganger denne sesongen. Rangers ble slått 7-1 på bortebane etter at skottene hadde tatt ledelsen 1-0, mens Bournemouth ble sendt hjem med 9-0 i bagasjen i august. Det er første gang på 60 år at et lag scorer 16 mål på to hjemmekamper i løpet av en sesong i den engelske toppdivisjonen.

United ligger fremdeles foran Liverpool på tabellen, men viste at de har en tendens til å rakne når de først ligger under. Fem tap har det blitt på de siste 24 ligakampene. I løpet av de tapene har de sluppet inn 23 mål.

Liverpool har på sin side nå holdt nullen i fem ligakamper på rad, noe de også gjorde på dette tidspunktet i forrige sesong.