Det blir antagelig ny Asia-tur til sommeren

Liverpool reiste på preseason-tur til Asia foran denne sesongen, og antagelig skjer det samme igjen foran neste sesong.

Foran denne sesongen spilte Liverpool treningskamper mot Manchester United og Crystal Palace i henholdsvis Thailand og Singapore. Liverpool Echo skriver at det er lite sannsynlig at Liverpool FC gjør som Manchester United og Chelsea, og reiser til USA kommende sommer. Selv om noen endelig avgjørelse fortsatt ikke er tatt, forventer lokalavisen at Anfield-klubben vil dra til Asia igjen, før det blir tur til USA sommeren 2024.

Echo skriver at det er flere grunner til at Liverpool foretrekker en ny tur til Asia, fremfor en tur til USA for første gang siden 2019. Selv om flyreisen er lenger, trenger ikke spillerne forflytte seg så mye fra sine baser i Asia når de først kommer frem. En tur til USA er mer krevende når det gjelder logistikk, og at troppen må forflytte seg over store avstander. Det betyr at det blir mindre tid til trening. Dette er noe Klopp legger vekt på. Kommersielt har de røde også mer igjen for en tur til Asia. Liverpool ønsker å profilere sin merkevare ytterligere i den delen av verden, og trøyesponsor Standard Chartered har også sterke linker til regionen.

TRENINGSKAMP: Liverpool spilte treningskamp mot Manchester United i Bangkok sist sommer.

TRENINGSKAMP: Liverpool spilte treningskamp mot Manchester United i Bangkok sist sommer.

Tar to sommere på rad i USA før VM?

VM i USA i 2026 gjør det også mer aktuelt å vente med en ny USA-tur til neste sommer. Liverpool reiste til USA to år på rad i 2018 og 2019, og Echo tror det samme vil skje igjen i 2024 og 2025.

Liverpool.no-spaltist David Lynch opplyste i begynnelsen av denne måneden at Anfied-klubben kommer til å gjøre store endringer på sine preseason-planer for 2023, i et forsøk på å få bukt med skadeproblemene som har forfulgt laget denne sesongen.

Endringen går ut på å utsette den innbringende sommerturen til senere på sommeren, og isteden sparke i gang forberedelsene med en treningsleir i Europa.

Dermed snur man om på rekkefølgen i forhold til i fjor sommer, da Jürgen Klopp og hans tropp fløy rett til Asia for å legge fundamentet for en sesong som man nå helst ønsker å glemme.

Liverpool spilte treningskamper mot Manchester United i Thailand og Crystal Palace i Sinagpore, før de reiste tilbake til Europa for en treningsleir i Østerrike, med tilhørende treningskamper mot Red Bull Leipzig og Red Bull Salzburg. 

Liverpool har også flere ganger lagt treningsleiren til i Evian i Frankrike. Nå går det imidlertid rykter om at man velger en treningsleir i Tyskland til sommeren.