Liverpool venter med å dra på innbringende preseason-tur

Anfield-klubben ser ut til å gjøre store endringer i sine preseason-planer.

Liverpool.no-spaltist David Lynch er blitt Football Insider sin nye Merseyside-korrespondent, og i kveld kommer han med interessante nyheter om Liverpools preseason-planer til sommeren.

Lynch skriver at Anfield-klubben kommer til å gjøre store endringer på sine preseason-planer for 2023, i et forsøk på å få bukt med skadeproblemene som har forfulgt laget denne sesongen.

Endringen går ut på å utsette den innbringende sommerturen til senere på sommeren, og isteden sparke i gang forberedelsene med en treningsleir i Europa.

Dermed snur man om på rekkefølgen i forhold til i fjor sommer, da Jürgen Klopp og hans tropp fløy rett til Asia for å legge fundamentet for en sesong som man nå helst ønsker å glemme.

Liverpool spilte treningskamper mot Manchester United i Thailand og Crystal Palace i Sinagpore, før de reiste tilbake til Europa for en treningsleir i Østerrike med tilhørende treningskamper mot Red Bull Leipzig og Red Bull Salzburg. 

Har vært plaget med mange muskelskader

Den sportslige ledelsen i klubben har konkludert med at den lange reisen til Asia og de kommersielle forpliktelsene der la beslag på det som kunne ha vært verdifull treningstid tidlig på sommeren, og mener at dette har vært årsaken til skadeproblemene som har forfulgt laget. 

Liverpool-spillerne har vært plaget med mange muskelskader denne sesongen, og nøkkelspillere som Virgil van Dijk, Ibrahima Konate, Thiago Alcantara og Trent Alexander-Arnold har alle hatt slike skader. 

Nå håper man å unngå lignende problemer neste sesong, ved å legge et godt grunnlag under en treningsleir i Europa før man reiser på preseason-tur i den tredje uken av preseason.

Asia eller USA

Lynch skriver at Liverpool fortsatt er i forhandlinger, og vet derfor ikke hvor de skal reise ennå. Det virker å stå mellom en retur til Asia og et opphold i USA. En avgjørelse er ventet innen utgangen av denne måneden. 

– Ville jeg gjort noe annerledes? Jeg ville ikke ha reist til Asia i den første uken av presason, sa Klopp nylig.

– Ikke fordi det er noe galt med Asia, men jeg ville heller dratt til Asia i den tredje uken, eller noe slikt, men det var ikke i våre hender. Ville det ha vært bedre å gjøre dette annerledes? Ja. Vi vil lære av dette, men vi må håndtere problemene vi har fått. 

– Vi planla preseason lenge før vi visst vi ville spille helt frem til siste mulige dato. Men vi var superpositive, for vi kunne vinne alt. Vi gjorde ikke det, og måtte håndtere problemene som fulgte.