Firmino nektet sin agent å snakke med andre klubber

Onsdag informerte Roberto Firmino sin agent Roger Wittmann om at han hadde bestemt seg for å forlate Liverpool. Fredag fortalte brasilianeren Jürgen Klopp hva han hadde bestemt seg for.

Liverpool.no-spaltist David Lynch skriver for Football Insider at Roberto Firmino nektet sin agent å holde samtaler med andre klubber før han hadde tatt den endelige avgjørelsen om å forlate Liverpool på gratisovergang til sommeren. 

Fredag ble det kjent at brasilianeren hadde bestemt seg for å takke nei til Liverpools tilbud om en ny kontrakt, fordi han ønsker seg nye utfordringer.

Lynch avslører at Firmino fortalte sin agent, Roger Wittmann, om avgjørelsen han hadde tatt etter at Liverpool hadde slått Wolverhampton onsdag kveld, og han informerte så Jürgen Klopp om avgjørelsen på fredag.

Har ikke snakket med noen

Wittmann sier til Football Insider at Firmino har tatt avgjørelsen uten å vite noe om hva andre klubber kan tilby ham. 

– Vår plan de kommende ukene - dette er Robertos egen plan - er å vise manageren og Liverpool sin beste versjon av seg selv, for å ta et verdig farvel med klubben. Det er hva han ønsker å gjøre, forteller Wittmann.

– Roberto aner ikke hva dette betyr for ham i nær fremtid. Han har under hele prosessen hvor vi har forhandlet med Liverpool sagt at han ikke ønsker å snakke med noen andre klubber. Han har sagt at det ikke er behov for det. Han ville ta avgjørelsen sammen med klubben først.

– Dette tror jeg er første gangen i mitt liv at jeg opplever at en Bosman-spiller sier at det ikke er behov for å snakke med andre klubber! For oss ville det ha vært enkelt, men han ønsket ikke det. Han ville gjøre dette på sin måte. Dette er så langt fra den normale måten å gjøre det på som det går an å komme. Tro meg!

Har sterke følelser for Liverpool

Jürgen Klopp har aldri lagt skjul på at han ønsket å ha Firmino med videre. Brasilianeren har spilt flere kamper under tyskeren enn noen annen spiller. Wittmann forteller at det var en svært følelsesladet Firmino som fortalte om avgjørelsen han hadde tatt. 

– Dette var ingen enkel avgjørelse for gutten. Han brukte lang tid på å komme frem til denne avgjørelsen, sammen med sin familie, og avgjørelsen er tatt med stor kjærlighet til klubben. Roberto er en stille mann, men han konkluderte med at hans tid i Liverpool var over, og at det var på tide å skifte beite. Tiden i Liverpool har vært den beste og mest suksessfulle tiden i hans liv, sammen med manageren og spillerkollegene. Det har vært en utrolig reise.

– Han sa til meg at han har følt seg uslåelig i Liverpool. Klubben og mennskene her bidro til det. Jeg har sett mange rykter om at Firmino hadde bestemt seg, men alt ble gjort i samråd med klubben. Han er den mestscorende brasilianeren i Premier League. Han er et topp menneske. Han var veldig, veldig lei seg etter avgjørelsen var tatt, men han sa han måtte ha en ny utfordring. Men avgjørelsen satte sterke følelser i sving. 

Firmino har ifølge agenten også gitt uttrykk for at han har et meget nært forhold til Liverpool-fansen.

– Det føles som en storm når en spiller tar en slik avgjørelse som dette, men alle elsker denne gutten, sier Wittmann.

– På sosiale medier har folk gitt uttrykk for at de kan forstå avgjørelsen, og de har likt at Roberto har gjort dette på en seriøs måte, uten at noe er lekket ut. Ingenting har blitt lekket til pressen, for det er ikke måten han gjør ting på. Han sa at klubben fortjener at han tenker på dem, og at han må være i sin beste form resten av sesongen, etter at han nå er tilbake fra skade. Han vil forlate Liverpool som en legende, avslutter agenten.

Roberto Firmino ble hentet til Liverpool fra Bundesliga-klubben Hoffenheim av tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers sommeren 2015. Etter 107 mål og 71 målgivende pasninger fordelt på 353 kamper har 31-åringen bestemt seg for å ikke signere den nye kontrakten han er blitt tilbudt av Anfield-klubben, og kommer til å forlate Liverpool i sommer etter åtte år i klubben. Han har vært med på å vinne Champions League, Premier League, Supercupen, VM for klubblag, ligacupen og FA-cupen. Han er den spilleren Klopp har brukt mest i sin managerkarriere, med spilletid i 346 av managerens 416 kamper for de røde.