The Athletic: Har ikke satt i gang forhandlinger med Milner

Liverpool og James Milner er foreløpig ikke i dialog om en kontraktsforlengelse, men Jürgen Klopp ønsker å beholde veteranen.

David Ornstein i The Athletic skriver mandag at det foreløpig ikke er satt i gang forhandlinger om en forlengelse av kontrakten til James Milner i Liverpool FC. I likhet med Roberto Firmino, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain og Adrian er veteranen på utgående kontrakt denne sesongen. 

Journalisten legger imidlertid til at ønsket til både Milner selv og manager Jürgen Klopp er at 37-åringen tar en ny sesong hos de røde. Det gjorde han også i fjor, og da kom ikke bekreftelsen om forlengelse før etter sesongen. 

«Selv om Klopp har planer om å fornye midtbanen, verdsetter han visekapteinens erfaring, lederegenskaper og allsidighet, og derfor ønsker han å forlenge med et år», skriver Ornstein. 

Milner vil fortsette

Han skriver videre at Milner ønsker å fortsette karrieren, og at han ideelt sett ønsker å gå inn i sin niende sesong hos de røde. Foreløpig er det imidlertid ingen tegn til at det skal skje, bortsett fra Klopps uttalelser i januar der han ga uttrykk for hva han ønsker. 

Milner, som har spilt 321 kamper for Liverpool, kan dermed ende opp med å forlate klubben sammen med Firmino og de andre spillerne i sommer. Firmino er den eneste av de på utgående kontrakt som har bekreftet at hans tid i Liverpool er forbi, men ingenting tyder på at noen av de andre blir med videre heller.

I fjor sommer gikk Milner med på en lønnsreduksjon da han skrev under på sin nye ettårskontrakt. Han tjener nå ifølge Spotrac 60.000 pund i uken - halvparten av det Keita og Oxlade-Chamberlain sitter på, og en tredjedel av lønnen til Firmino. 

Dersom alle de fem spillerne forlater klubben vederlagsfritt i sommer, vil det frigjøre over 30 millioner pund i lønnsbudsjettet til neste sesong.