Bosman-spillerne vil frigjøre over 30 millioner pund i året

Liverpool får frigjort over 30 millioner pund i lønnsbudsjettet i sommer.

Artikkelen ble først publisert i mars, men er oppdatert etter at det nå er bekreftet at Milner, Oxlade-Chamberlain, Keita og Firmino forlater klubben.

Jürgen Klopp og hvem enn som skal fylle rollen som sportsdirektør til sommeren vil nok trenge alle pundene de kan få i jakten på bedre tider etter en sesong der det har gått opp og ned. Da kan det hjelpe at over 30 millioner pund blir frigjort i lønnsbudsjettet når flere seniorspillere ser ut til å forlate klubben gratis.

Roberto Firmino har fra før kunngjort at han er inne i sine siste måneder i rødt, og nå er det bekreftet at James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita følger etter. Arthurs låneopphold blir ikke forlenget etter at det så langt bare har blitt 13 minutter med førstelagsfotball.

Veteranen Adrian er også på utgående kontrakt, og der blir det tatt en vurdering om spanjolen skal bli med videre eller ikke.

Firmino tjener mest

Av de seks nevnte spillerne er det Roberto Firmino som har den høyeste lønnen, med 180.000 pund i uken. Det er kun Mohamed Salah, Virgil van Dijk og Thiago i klubben som har en høyere lønn enn brasilianeren, ifølge Spotrac og Capology.
Det utgjør en årslønn på 9,36 millioner pund, over tre millioner pund mer enn de neste på listen over spillere på utgående kontrakt.

Keita og Oxlade-Chamberlain sitter på 120.000 pund hver i uken, noe som utgjør en årslønn på 6,24 millioner pund. Liverpool vil altså spare over 12 millioner pund neste år når disse to forsvinner.

Arthur sitter på 110.000 pund i uken, og Liverpool vil i tillegg til summen de betalte til Juventus ha betalt omtrent fem millioner pund i lønn til brasilianeren når han forsvinner.

Lønningen til spillerne på utgående kontrakt

Roberto Firmino £9,36M (£180k i uken)
Alex Oxlade-Chamberlain £6,24M (£120k i uken)
Naby Keita £6,24M (£120k i uken)
Arthur £5,72M (£110k i uken)
James Milner £3,12M (£60k i uken)
Adrian £3,12M (£60k i uken)

Milner og Adrian sitter på sin side på det som i fotballverden er mer beskjedne 60.000 pund i uken, noe som utgjør en årslønn på 3,12 millioner pund. Slår man sammen de to kan man altså få råd til å lønne en spiller som Cody Gakpo i et år. Nederlenderen skrev ifølge Spotrac under på en kontrakt med en ukelønn på 120.000 pund.

Én Messi - eller tre van Dijk

Til sammen utgjør disse seks spillerne en utgift på 33,8 millioner pund i det årlige lønnsbudsjettet, og det kan jo være interessant å se på hva slags spiller man kan få for en slik sum.

Det er omtrent akkurat nok til å lønne Lionel Messi i et år dersom han skal få det samme som han tjener i PSG. Det kan også lønne tre stk Virgil van Dijk eller nesten to stk Mohamed Salah.

Hvor går veien videre for de fire som nå tar farvel med Liverpool?

Hvor går veien videre for de fire som nå tar farvel med Liverpool?

Foreløpig har ingen bekreftet hvor turen går neste sesong.

– Føler ikke at vi blir jaktet

– Føler ikke at vi blir jaktet

Newcastle-manager Eddie Howe sier at han ikke kjenner på noe press for å klare topp fire.

Dersom Liverpool skal sikte seg inn på spillere som er i et kaliber vi kan kalle verdensklasse, er det kanskje rundt van Dijks lønn de vil sikte seg inn på. Og for de seks spillerne som drar, kan man altså få inn tre spillere på en ukelønn på i overkant av 200.000 pund i uken.

Da har vi selvsagt ikke begynt å snakke om overgangssummer, men det ligger i et annet budsjett.

Liverpools best betalte spillere

Mohamed Salah - £18,2M (£350k i uken)
Virgil van Dijk - £11,4M (£220k i uken)
Thiago - £10,4M (£200k i uken)
Roberto Firmino - £9,36M (£180k i uken)
Fabinho - £9,36M (£180k i uken)
Trent Alexander-Arnold - £9,36M (£180k i uken)

Blant de høyeste lønnsbudsjettene

Som vi så da Liverpool offentliggjorde tallene fra regnskapsåret 2021/22, så har lønnsutgiftene økt kraftig.

Utgiftene gikk fra 314 millioner pund i 2020/21 til 366 millioner pund i 2021/22. Det er snakk om lønnsutgifter til alle klubbens ansatte - og en økning på over 17 prosent. Det er nest høyeste lønnsbudsjett i Premier League.

Det er fremdeles noen millioner unna United, som hadde lønnsutgifter på 384 millioner pund, men foran Citys 354 millioner og Chelseas 333 millioner. Sistnevntes tall er fra 2020/21-sesongen, og kjøpefest denne sesongen vil nok føre til at de klatrer på listen neste år.

De høyeste lønnsbudsjettene
Manchester United - £384M
Liverpool - £366M
Manchester City - £354M
Chelsea - £333M (tall fra 2021)
Tottenham - £209M
Arsenal - £206M

Trolig vil tallet øke også for Liverpool etter kjøpene av Darwin Nunez og Cody Gakpo i tillegg til den nye og lukrative kontrakten Mohamed Salah skrev under på i sommer. Egypteren tjener mer enn dobbelt så mye som de fleste spillerne i klubben.

Alexis Mac Allister til Liverpool? På tide å «stole på prosessen» igjen

Alexis Mac Allister til Liverpool? På tide å «stole på prosessen» igjen

Liverpool linkes stadig sterkere til Alexis Mac Allister, og noen Liverpool-supportere (inkludert denne skribenten) må kanskje bare stole på prosessen igjen.

Kommentar Ons. 17.05. 20:54
Nå er vi oppe i 37 prosent…

Nå er vi oppe i 37 prosent…

Sjansene for Champions League-spill neste sesong øker litt og litt.