Fantastisk statistikk i Europa - bortsett fra mot lagene fra Madrid

Jürgen Klopp og Liverpool kunne hatt mye mer å juble for hadde det ikke vært for de spanske lagene.

Du er neppe alene hvis du begynner å bli lei av å møte Real Madrid nå som Liverpool-supporter. Tidenes mestvinnende lag i europeisk fotball har påført Jürgen Klopp og Liverpool mye lidelse de siste årene, og det er stort sett mot dem at tapene har kommet.

Faktum er at samtlige exiter i Europa under Klopp har kommet mot spansk motstand, og i fem av seks tilfeller er det lagene fra hovedstaden mot Madrid som har beseiret Liverpool.

Senest skjedde det denne uken, da Real Madrid ble for sterke og slo de røde 6-2 sammenlagt i åttendedelsfinalen i årets Champions League.

Fire tap mot Real Madrid

Det begynte allerede i Klopps første sesong på Anfield, da han tok Liverpool til Europa League-finalen. Der ble det imidlertid tap mot Sevilla, noe som førte til at det ble en sesong utenfor Europa for de røde.

Da de var tilbake i Champions League i 2017/18 ble det ny finale, men denne gangen ble Real Madrid for sterke og vant 3-1. Sesongen etter tok Ajax seg av Real Madrid tidlig, og Liverpool kunne dermed gå hele veien of løfte trofeet - passende nok i Madrid!

TRIUMF: Jürgen Klopp og Liverpool løftet Champions League-trofeet i Madrid i 2019.

TRIUMF: Jürgen Klopp og Liverpool løftet Champions League-trofeet i Madrid i 2019.

Men siden den gang har det blitt mer lidelse mot Madrid-lagene. I 2019/20 var det stopp i åttendedelsfinalen etter tap både hjemme og borte mot Atletico Madrid. I covid-sesongen 2020/21 sa det stopp mot Real Madrid i kvartfinalen.

Og slik har det nå blitt i tre strake sesonger. I finalen i fjor ble det et surt 1-0-tap, mens det altså endte i åttendedelsfinalen i fjor.

Oppskriften for Klopp virker å være enkel, men vanskelig å gjennomføre: Unngå lagene fra Madrid - så blir det gull!

Sterk statistikk

Klopps statistikk i Europa for Liverpool er ganske fantastisk, selv om det nå har blitt noen tap i de senere sesongene.

Tapet mot Atletico Madrid i 2020 var første gang tyskeren måtte gi tapt i et utslagsoppgjør i Europa som Liverpool-manager. Før det hadde han gått hele veien til finalen tre ganger på tre forsøk - én i Europa League og to i Champions League.

Klopps historikk i Europa med Liverpool

2015/16: Finaletap i Europa League mot Sevilla
2017/18: Finaletap i Champions League mot Real Madrid
2018/19: Finaleseier i Champions League mot Tottenham
2019/20: Tap i Champions League-åttendedelsfinalen mot Atletico
2020/21: Tap i Champions League-kvartfinale mot Real Madrid
2021/22: Finaletap i Champions League mot Real Madrid
2022/23: Tap i Champions League-åttendedelsfinalen mot Real Madrid

Fremdeles står altså Klopp med en statistikk som sier at det blir finale i over halvparten av forsøkene i Europa. Så da kan vi jo håpe at det blir mer å juble for neste sesong - sett at det blir topp fire, da!