Alisson har allerede slått sin personlige rekord

Liverpools redningsmann har hatt en travel sesong.

Det gjenstår fremdeles ti kamper av 2022/23-sesongen, men Alisson Becker har allerede gjort flere redninger enn han har gjort i noen av de fire foregående sesongene for Liverpool. 

Mot Chelsea kom det tre nye redninger, noe som gjør at brasilianeren nå er oppe i hele 85 denne sesongen, skriver Squawka. Det er én mer enn han måtte gjøre i 2020/21-sesongen, forrige gang Liverpool slet voldsomt med formen. 

Fortsetter trenden med et snitt på omtrent tre redninger per kamp vil Alisson ha gjort om lag 115 redninger når sesongen er over. Til sammenlikning måtte han bare gjøre 58 redninger i 2019/20-sesongen, da de røde tok ligagullet. 

Kun fire keepere har gjort flere redninger enn Alisson i Premier League denne sesongen - Brentfords David Raya med 121, Fulhams Bernd Leno med 104, Evertons Jordan Pickford med 93, og Wolverhamptons Jose Sa med 87. Alisson har gjort over dobbelt så mange redninger som landsmann Ederson i Manchester City. 

Kan nå «clean sheet»-toppen

Liverpool har sluppet til enorme mengder målsjanser sammenliknet med tidligere sesonger, og 33 baklengsmål på 28 kamper er også litt mer enn det man ønsker å ligge på. 

Likevel er Alisson med i kampen om gullhansken i Premier League, som deles ut til den keeperen som har holdt nullen flest ganger. Tirsdag holdt han nullen for ellevte gang denne sesongen, og det er kun Nick Pope (13), Aaron Ramsdale (12) og David de Gea (12) som står med flere. 

Kampen om gullhansken
Nick Pope, Newcastle - 12
Aaron Ramsdale, Arsenal og David de Gea, Manchester United, 12
Alisson, Liverpool - 11
Ederson, Manchester City, 10
Kepa, Chelsea og David Raya, Brentford, 9

Alisson tok også gullhansken forrige sesong, da han holdt nullen i 20 av de 38 ligakampene. Skal han nå opp til det antallet i år, må han holde nullen i ni av de siste ti kampene. 

30-åringen har vunnet gullhansken i Premier League to ganger i sin karriere.

Redningsmann

I et intervju med liverpoolfc.com sier landsmann Fabinho at det ikke er tvil om at Alisson har vært en redningsmann denne sesongen, og at han også var det i det målløse oppgjøret mot Chelsea. 

– Det er alltid viktig å holde nullen og forsvare seg godt, og nok en gang kan vi takke Alisson, sier Fabinho. 

– Det har ofte skjedd denne sesongen at vi må bli reddet av Ali. Han har vært vår beste spiller og viste igjen hvorfor, sier midtbanespilleren og legger til at laget må bli bedre til å forsvare seg.

Alisson må trolig være på vakt igjen på søndag, når serieleder Arsenal kommer til Anfield.