Carragher: «Arsenal er laget Liverpool pleide å være»

Jamie Carragher ser likheter mellom Mikel Artetas Arsenal og Jürgen Klopps Liverpool.

«Arsenal er laget Liverpool pleide å være. De er unge, raske, energiske, spennende, sultne, dynamiske og i nærheten av å få slutt på en lang ventetid for Premier League-trofeet. Alt som skjer rundt dem er spennende», skriver Jamie Carragher i ukens spalte for The Telegraph.

«Når jeg ser på Arsenal, ser jeg et lag som utvikler seg med en kjerne i startelleveren som er i starten av det som kan bli noen flotte karrierer. Når jeg ser på Liverpool, ser jeg en kjerne med spillere som har lagt sine beste dager bak seg», skriver Liverpool-legenden.

Spennende møte

Samtidig skriver han at det langt fra er sikkert at det er Arsenal som blir sterkest når lagene møtes på Anfield søndag. 

«Utfordringen er fremdeles stor for Mikel Arteta. En seier vil gjøre Artetas menn til favoritter i tittelkampen. Et tap, så er tittelen i Manchester Citys hender». 

«Det betyr at det ikke har stått mer på spill for Arsenal siden Arsene Wengers glansdager. Hvis Arteta og hans spillere feirer når kampen er over, vil de fleste nøytrale si seg enige om de begynner å synge "now you're gonna believe us". De vil da tro at Arsenal til og med vil ha råd til å tape en av deres vanskelige gjenstående kamper mot City eller Newcastle og likevel vinne ligaen».

Arsenal har ikke vunnet på Anfield på ti sesonger, og på de seks siste oppgjørene har de tapt alle og sluppet inn 22 kamper til sammen. 

«Anfield er et av få stadion i England som virkelig gir en pekepinn på om lag har mentaliteten og evnen til å bli mestere. Det vet Arteta. Uansett hvor svake Liverpool er, er det å vinne på Anfield virkelig et statement». 

Likheter

Carragher sammenlikner dagens Klopp-tropp med den Arteta overtok i 2019, og dagens Arteta-tropp med den Klopp bygde. 

«Bukayo Saka og Gabriel Martinelli kommer med hurtigheten og gjennombruddskraften Mohamed Salah og Sadio Mané brakte til Klopps 4-3-3-system for fem år siden. Klopp må ha undersøkt om det var mulig å hente Arsenal-duoen til Merseyside, men det toget har nok gått», skriver han.

«Laget Klopp prøver å få noe ut av i de siste ti kampene av sesongen er ikke helt ulikt det Arteta overtok i 2019, fullt av spillere som blir eldre og eldre på store kontrakter som gradvis må byttes ut med lovende unggutter og nye signeringer som kan skinne».

Samtidig tror ikke Carragher at denne situasjonen vil vare lenge. 

«Det er ingen tvil om at Klopp vil komme med en reaksjon neste sesong, og Arsenals dominans over Liverpool, Manchester United og Chelsea vil bli utfordret», skriver han.