Chelsea gjør et siste forsøk på å få Mason Mount til å signere

Etter at Liverpool konkluderte med at Jude Bellingham blir for dyr, er Mason Mount et av Anfield-klubbens fremste transfermål i sommer.

Mason Mounts nåværende Chelsea-kontrakt løper ut sommeren 2024. Midtbanespilleren har ikke klart å komme til enighet med London-klubben om en ny kontrakt, og derfor er spilleren blitt linket både til Liverpool, Manchester United og Manchester City.

Men nå melder ESPN at Chelsea vil gjøre et siste forsøk på å få Mount til å signere en ny og forlenget kontrakt.

24-åringen kom inn fra benken da Chelsea tapte 2-0 for Real Madrid i kvartfinalen i Champions League på onsdag, etter å ha vært ute en stund med en bekkenskade.

Krever samme lønn som landslagskompisen

ESPN hevder at Mount ønsker seg en lønn på samme nivå som sin landslagskollega, Reece James. Forsvarsspilleren skal ha en lønnspakke på rundt 250 000 pund i uken etter at han signerte en ny seksårskontrakt i september. 

Så langt har ikke Chelsea og Mount klart å komme til enighet om en ny avtale, og dersom de ikke gjør det nå heller, vil 24-åringen antagelig bli solgt til sommeren. 

Chelsea har som kjent brukt rundt 600 millioner pund på nye spillere siden Todd Boehly tok over klubben etter Roman Abramovich i mai 2022, og det betyr at man på Stamford Bridge må få inn en god del penger på spillersalg i sommer, for å ikke bryte reglene for finansielt fair play.

ESPN melder at både Liverpool, City og United har bedt om å bli holdt underrettet om hva som skjer med Mount.

Managervalget kan bli avgjørende

Hvem som blir den neste permanente Chelsea-manageren kan også være en faktor som har noe å bety for Mounts fotballfremtid. Midtbanespilleren har et meget godt forhold til midlertidig manager Frank Lampard, da han tilbrakte en sesong på lån hos Derby da Lampard var manager der, og han spilte seg inn på førstelaget til Chelsea under Lampards første periode som manager på Stamford Bridge.

Lampard skal imidlertid ikke være blant kandidatene til å få Chelsea-jobben permanent denne gangen. Det skal ifølge ESPN stå mellom 5-6 kandidater, og Julian Nagelsmann og Luis Enrique skal være de to favorittene. London-klubben forventes også å snakke med Mauricio Pochettino og Sporting Lisboa-manager Ruben Amorim.